ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση Αλ. Μεϊκόπουλου για το Γηροκομείο Βόλου

παρέμβαση-αλ-μεϊκόπουλου-για-το-γηροκ-557560

Eρώτηση στους αρμόδιους υπουργούς για το Γηροκομείο Βόλου κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος.

Ο κ. Μεϊκόπουλος μεταξύ άλλων τονίζει ότι το Γηροκομείο απασχολεί αυτή τη στιγμή 52 άτομα εκ των οποίων τα 45 εργάζονται σε τρεις βάρδιες, με τις ειδικότητες Νοσηλευτριών, Γενικών Καθηκόντων και Μαγείρων. Τα υπόλοιπα 7 άτομα απαρτίζουν το Διοικητικό Προσωπικό, Φυσικοθεραπευτές και Κοινωνικούς Λειτουργούς ενώ επίσης φιλοξενεί 80 περίπου γέροντες, 35 στην Μονάδα Χρονίως Πασχόντων και 45 σε πτέρυγες αυτοεξυπηρετούμενων.

Αφού αναφέρεται αναλυτικά σε όλα τα οικονομικά προβλήματα κάνοντας λεπτομερή μάλιστα καταγραφή τους ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό για ποιο λόγο έχουν καθυστερήσει οι καταβολές των νοσηλίων από τον ΕΟΠΥΥ από το μήνα Απρίλιο μέχρι σήμερα καθώς και βάση ποιου σχεδιασμού μειώθηκαν οι αποζημιώσεις για τα ημερήσια νοσήλια από 40 σε 34,63 ευρώ με αποτέλεσμα να μειωθούν τα έσοδα του Γηροκομείου Βόλου σε ετήσια βάση κατά 100.000 με 120.000 ευρώ.

Επίσης ζητά να ενημερωθεί εάν θα φροντίσει η Πολιτεία να μην κοπούν τα νοσήλια αναδρομικά από το 2013 από τον ΕΟΠΥΥ με την διαδικασία του REBATE και CLAW BACK αντίστοιχα 5% συν 20% σύνολο 25%, προκειμένου να βοηθηθεί το ίδρυμα για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και σε τι ενέργειες θα προβεί ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του Γηροκομείου Βόλου και να αποφευχθεί ο κίνδυνος να κλείσει και να βρεθούν στο δρόμο 80 περίπου γέροντες από τους οποίους οι 35 είναι και χρονίως πάσχοντες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου