ΤΟΠΙΚΑ

Σκάρτος ο διαγωνισμός προσλήψεων στην ΕΘΕΛ

σκάρτος-ο-διαγωνισμός-προσλήψεων-στη-851206

Επίθεση στη διοίκηση της ΕΘΕΛ για την υπόθεση των παραβιασμένων φακέλων υποψηφίων για πρόσληψη, αλλά και για την απόφαση να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο γγ του Σωματείου Τεχνικών ΟΑΣΑ, Κώστας Κουλούρης, που αποκάλυψε την υπόθεση, έκαναν ΠΑΣΟΚ και ΓΣΕΕ.
«Ο κομματισμός αυτής της κυβέρνησης σε κάθε περίπτωση τείνει να ξεπεράσει κάθε όριο. Στην ΕΘΕΛ συνεχίζεται και κλιμακώνεται με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις, με κομματικό αυταρχισμό, η απαράδεκτη στάση την οποία κρατά η διοίκηση της ΕΘΕΛ στο θέμα της πρόσληψης 250 εργαζομένων» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου.
«Τονίζω χαρακτηριστικά» συνέχισε, «ότι σήμερα η εισαγγελέας διώξεων κ. Ράγιου έδοσε εντολή κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη γνωστή υπόθεση των 4.054 φακέλων υποψηφίων, εκ των οποίων εκατοντάδες βρέθηκαν παραβιασμένοι, κατά παράβαση όλων των κανόνων και αρχών που πρέπει να διέπουν τις αδιάβλητες προσλήψεις».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι την Τετάρτη «η διοίκηση της ΕΘΕΛ έθεσε σε διαθεσιμότητα το γενικό γραμματέα του Σωματείου Τεχνικών ΟΑΣΑ, Κώστα Κουλούρη, ο οποίος είχε πράξει το χρέος του, ως όφειλε, ως θεματοφύλακας των αρχών λειτουργίας της ΕΘΕΛ και είχε βοηθήσει στην αποκάλυψη της υπόθεσης», υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι ο κ. Κουλούρης είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος.
Ο κ. Ευθυμίου είπε ότι πλέον γεννάται σειρά ερωτημάτων όχι μόνο ως προς τη διοίκηση της ΕΘΕΛ, αλλά και «προς τον υπουργό κ. Λιάπη, υπ ευθύνη του οποίου είναι η λειτουργία της ΕΘΕΛ, γιατί συγκαλύπτει αυτήν τη διοίκηση και γιατί συγκαλύπτει ένα ανοιχτό σκάνδαλο».
Την ίδια ώρα, η ΓΣΕΕ καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο «την αυταρχική και απαράδεκτη απόφαση του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΘΕΛ, Χ.Αραπατσάκου. Η πρωτοφανής απόφαση του κ. Αραπατσάκου να θέσει σε διαθεσιμότητα ενός μήνα το γενικό γραμματέα του Σωματείου Τεχνικών ΟΑΣΑ για τη συνδικαλιστική του δράση παραβιάζει ευθέως το νόμο 1264/82, αλλά και κάθε Διεθνή Σύμβαση Εργασίας, περί προστασίας των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών».
«Απαιτούμε από τον υπουργό Μεταφορών και τον υπουργό Απασχόλησης να παρέμβουν άμεσα, ώστε να ανακληθεί αυτή η απαράδεκτη και αυθαίρετη απόφαση του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΘΕΛ, που στοχεύει στη φίμωση και υποταγή του συνδικαλιστικού κινήματος» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Και καταλήγει η ΓΣΕΕ: «Σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρξουν σφοδρότατες αντιδράσεις από τους εργαζομένους, οι οποίοι θα περιφρουρήσουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες έχουν κατακτηθεί με αγώνες και θυσίες και κανείς διευθύνων σύμβουλος δεν μπορεί να τα αγνοεί και να τα ποδοπατά».

Λειψό
το προσωπικό
στα θεραπευτήρια
χρονίων
παθήσεων
28 Θεραπευτήρια
Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν κάθε μέρα τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων στην Αττική, αλλά και στην περιφέρεια, καθώς το νοσηλευτικό προσωπικό αρκεί για να καλύψει μόλις το 30% των πραγματικών αναγκών.
Μία νοσηλεύτρια εργάζεται για 80-100 χρονίως πάσχοντες τα βράδια, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις όπου ένα άτομο καλείται να καλύψει όροφο 1.000 τ.μ.
Oι γιατροί λείπουν σχεδόν ολοκληρωτικά, ένας για όλους τους ασθενείς και μόνο τα πρωινά. Το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό (εργοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές κ.ά.) υπάρχει μόνο στους πεπαλαιωμένους Oργανισμούς. Oι τραυματιοφορείς είναι πολυτέλεια (ένας και μόνο πρωί), ενώ οι κοινωνικές υπηρεσίες των ιδρυμάτων στελεχώνονται συνήθως από καμία έως, το πολύ, μία κοινωνική λειτουργό.
Χιλιάδες άνθρωποι που περιθάλπονται σε αυτά τα ιδρύματα έχουν εγκαταλειφθεί από την κοινωνική πρόνοια και οι εργαζόμενοι μιλούν πλέον για «κοινωνικό έγκλημα» που συντελείται εις βάρος αναπήρων και αναξιοπαθούντων.
Όλα τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων στην Ελλάδα υπολειτουργούν σε τραγικό βαθμό με σοβαρές επιπτώσεις για τους ασθενείς, αλλά και για τους εργαζομένους που αρκετές φορές βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εισαγγελέα, ενώ συχνά υπάρχουν εις βάρος τους καταδικαστικές αποφάσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου