ΤΟΠΙΚΑ

Αλλαγή φρουράς στη Μαγνησιακή Πίστη

αλλαγή-φρουράς-στη-μαγνησιακή-πίστη-851206

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνεταιριστικής Τράπεζας του Βόλου απέρριψε το αίτημα του κ. Δημ. Σταυρίδη να παρατείνει -παρότι είχε επικαλεστεί φόρτο εργασίας- τη θητεία για ενάμιση ακόμη χρόνο και προχώρησε στην αναδιάρθρωση της Διοίκησης.
Νέος πρόεδρος εκλέχτηκε ο κ. Στάθης Πλαστάρας, πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ και γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.
Αύριο Παρασκευή η πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου υπό τη νέα του σύνθεση.
“Πολιτική ανοιχτών θυρών” με προτεραιότητα στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προαναγγέλλει ο νέος πρόεδρος.
Η νέα σύνθεση του Πιστωτικού Αναπτυξιακού Συνεταιρισμού «Μαγνησιακή Πίστη» ΣΥΝ.ΠΕ είναι η εξής: Πρόεδρος κ. Στάθης Πλαστάρας, Α’ αντιπρόεδρος Γιώργος Γεωργάκος , Β’ αντιπρόεδρος Θανάσης Πελεκούδας, γεν. γραμματέας Δημ.
Καπότσης , ταμίας Γιώργος Τσάρκας, Β γενικός γραμματέας Κων. Χαλύφας και μέλη Δημ. Σταυρίδης και Ι. Κανέλλος.

Αλλαγή ρότας…
Η αντικατάσταση του Δημήτρη Σταυρίδη επιβλήθηκε ουσιαστικά από το διοικητικό συμβούλιο μετά από τρεις μήνες συνεχών διαβουλεύσεων.
Μετά τη νέα χρονιά ο κ. Σταυρίδης είχε εκδηλώσει την επιθυμία να αποσυρθεί -ζήτησε όμως στην πορεία μία παράταση τριών μηνών- για να τεθεί εκ νέου το θέμα.
Προχθές, που συνήλθε και πάλι το διοικητικό συμβούλιο για να συζητήσει, ο κ. Σταυρίδης αιτήθηκε να παραμείνει στην προεδρία για ενάμιση ακόμη χρόνο και μετά να αποχωρήσει.
Τα περισσότερα μέλη της Διοίκησης είχαν βέβαια διαφορετική άποψη και ζήτησαν να προχωρήσει η αναδιάρθρωση για να λειτουργήσει η Συνεταιριστική Τράπεζα, όπερ και έγινε.
Σύμφωνα με πληροφορίες η “αποχώρηση” Σταυρίδη ήταν θέμα χρόνου ούτως η άλλως, καθώς είχε καταγραφεί αρκετές φορές στο παρελθόν διάσταση απόψεων μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου για θέματα που άπτονταν της λειτουργίας της τράπεζας.
Όπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο νέος πρόεδρος κ. Στάθης Πλαστάρας, το “σύστημα ήταν προεδρικό”, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνεται καν υπόψη η άποψη του διοικητικού συμβουλίου.
Η τράπεζα λειτουργούσε στη λογική “ενός ανδρός αρχή”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πλαστάρας, προαναγγέλλοντας μία εντελώς διαφορετική λειτουργία με κυρίαρχο όργανο για τη λήψη αποφάσεων το Διοικητικό Συμβούλιο.
Παράλληλα όμως αναμένεται να επαναπροσδιοριστούν και οι σχέσεις της Τράπεζας με το Επιμελητήριο Μαγνησίας, που το τελευταίο διάστημα φέρεται να ήταν στο σημείο “μηδέν”.
“Η Μαγνησιακή Πίστη ξεκίνησε υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και έτσι θα πρέπει να συνεχίσει“, ανέφερε ο κ. Πλαστάρας.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει αύριο Παρασκευή για να θέσει τους νέους στόχους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου