ΤΟΠΙΚΑ

«Δελμούζος ξανά»…

δελμούζος-ξανά-560917

Συνεχίζονται οι παραστάσεις με το έργο του Β. Μητσάκη «Ο Δελμούζος ξανά στο Βόλο» σήμερα Παρασκευή 29 και αύριο Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 9 η ώρα το βράδυ, στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής. Πρόκειται για τη νέα παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βόλου που σκηνοθετεί ο καταξιωμένος και δημοφιλής Βολιώτης Βασίλης Μητσάκης κρατώντας για τον εαυτό του τον κεντρικό ρόλο, υποδυόμενος το μεγάλο δάσκαλο Αλέξανδρο Δελμούζο, Διευθυντή του Ανώτατου Παρθεναγωγείου του Βόλου. Μαζί του η Αμαλία Γκιζά, ενώ στο πιάνο θα συνοδεύει η πιανίστα Μαριάννα Σαμαρτζή, που θα ερμηνεύσει έργα των Μότσαρτ, Μπετόβεν, Σοπέν, Τσαικόφσκι, Βέρντι και Γκρηκ.

Ο Β. Μητσάκης γεννήθηκε στις Σοφάδες και μεγάλωσε στο Βόλο. Μετά τις βασικές σπουδές του, αφού περιπλανήθηκε στην Πάντειο, στη Φιλοσοφική Σχολή και στη Σχολή Καλών Τεχνών, κατέληξε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν. Το 1982 δημιούργησε με την Αμαλία Γκιζά το θίασο «Θεατές». Είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, και συγγραφέας. Σαν ηθοποιός έχει εργαστεί στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Υπήρξε για τρία χρόνια Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης.

Η Αμαλία Γκιζά γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιάννενα. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους των Αθηνών και πολλούς σημαντικούς σκηνοθέτες. Έχει εργαστεί στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.

Η μουσικός Μαριάννα Σαμαρτζή γεννήθηκε στη Λάρισα και είναι διπλωματούχος του Ελληνικού και Δημοτικού Ωδείου Ν.Ιωνίας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στη θερινή Ακαδημία Μοτσαρτέουμ του Σάλτσμπουργκ και στην Πράγα. Επιπλέον έχει μαθητεύσει κοντά σε διακεκριμένους Έλληνες και ξένους μουσικούς. Στην καλλιτεχνική εκπαίδευση είναι αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού. Έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις και αναπτύσσει έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα. Η προπώληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται στο Δίαυλο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου