ΤΟΠΙΚΑ

HΠΑ – ΝΑΤΟ: ΕΜΠΟΡΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥ

hπα-νατο-εμποροι-πολεμου-851206

Θα ιδούμε σήμερα τι βγαίνει από μία είδηση που πέρασε χωρίς ανάλυση από τα μίντια:
«Στις 17/4/08 το αρχηγείο του ΝΑΤΟ φιλοξένησε τον Ιρακινό πρωθυπουργό κ. Nouri Al-Maliki. συνοδευόμενο από τους κυριότερους υπουργούς του, για μία διμερή σύσκεψη με το γενικό γραμματέα, κ. Hoop Scheffer. Σ’ αυτήν οι πρεσβευτές των συμμάχων χωρών επανέλαβαν την αποφασιστικότητα των χωρών τους να συνεχίσουν την αποστολή κατάρτισης του ΝΑΤΟ –στο Ιράκ (NTM-I,. NATO Training Mision- Irak). Επίσης αποφασίσθηκε η επέκταση αυτής της αποστολής καθ’ όλο το 2009. Το πρόγραμμα αυτό άρχισε από το 2004 και εκπαίδευσε μέχρι σήμερα πάνω από 10.000 μέλη των ιρακινών δυνάμεων ασφάλειας. Το ΝΑΤΟ δεσμεύθηκε έτσι να βοηθά την ιρακινή κυβέρνηση στη βελτίωση της ασφάλειας της χώρας και στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Οι σύμμαχοι συμφώνησαν στην κλήση του Ιράκ για συνεργασία μακροπρόθεσμης σχέσης του ΝΑΤΟ με το Ιράκ».
Δηλαδή οι ΗΠΑ κάνουν πόλεμο στο Ιράκ. Στρατολογούν συμμαχικές (ευρωπαϊκές) δυνάμεις, που τις πληρώνει η Ε.Ε. Καταστρέφουν ολοσχερώς αυτή τη χώρα. Εγκαθιστούν (δια της βίας) δική τους κυβέρνηση. Η κυβέρνηση αυτή ζητά τη βοήθεια του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ έχει δηλώσει ότι δεν συμμετέχει ά μ ε σ α στην εκεί παρουσία δυνάμεων σταθεροποίησης του Ιράκ (από το 2003). Ομως η Ατλαντική Συμμαχία αποφασίζει να εγκαταστήσει εκεί μίαν αποστολή βοήθειας για την ασφάλεια της χώρας και το συντονισμό προμήθειας υλικού.
Σημειώνω εδώ ότι όλες οι χώρες- μέλη του ΝΑΤΟ αλλά και οι οπωσδήποτε συνδεδεμένες μ΄ αυτό, συνεισφέρουν με χρήματα ή υλικό γι’ αυτή την αποστολή τόσο στο Ιράκ, όσο και έξω από αυτό.
Οι ΗΠΑ μέσω ΝΑΤΟ εμπλέκουν και ελέγχουν την Ε.Ε.
Την πολιτική αυτή έχουν επεξεργασθεί στη Διάσκεψη Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 28/6/2004 στην Κωνσταντινούπολη. Κατ΄ αυτήν οι αρχηγοί και πρωθυπουργοί χωρών-μελών του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να προσφέρουν μία βοήθεια στο Ιράκ για την εκπαίδευση των δυνάμεων Ασφαλείας του. Ετσι εγκαταστάθηκε εκεί μία αποστολή του ΝΑΤΟ από τις 30/7ου/ 2004.
Η αποστολή αυτή είναι ιδιαίτερη και έχει τεθεί υπό τον πολιτικό έλεγχο του Βορειο-Ατλαντικού Συμβουλίου και ενεργεί σε συνδυασμό με την πολυεθνική Δύναμη που διευθύνεται από τις ΗΠΑ.
Δηλαδή οι ΗΠΑ μέσω του ΝΑΤΟ είτε εκβιάζουν τους αντιστεκόμενους είτε παραπλανούν τους ηλίθιους εκπροσώπους των κρατών μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας (βεβαίως και η Ελλάδα), να πληρώνουν αυτά που θα παράγουν οι ΗΠΑ και που θα πωλεί το ΝΑΤΟ!
Μπορεί λοιπόν να μην έχουμε χρήματα για τη φτώχεια, για σχολεία ή νοσοκομεία, αλλά έχουμε για το ΝΑΤΟ! ΄Η όχι;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου