ΤΟΠΙΚΑ

Σύσκεψη με τους βουλευτές για την “Αργώ”

σύσκεψη-με-τους-βουλευτές-για-την-αρ-851206

Σε σύσκεψη για την Αργώ καλεί τους βουλευτές του Νομού Μαγνησίας ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης αύριο Σάββατο στις 10 30 το πρωί.
Η δημοτική αρχή αναμένεται να ζητήσει τη συνδρομή των εκπροσώπων στο Κοινοβούλιο και την Κυβέρνηση, στις επαφές που αποφασίστηκαν ομόφωνα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Βόλου να υπάρξουν με τον πρωθυπουργό και το ΥΠΕΞ, με αίτημα να διασφαλιστεί πλήρως η στήριξη του εγχειρήματος αναβίωσης του μυθικού ταξιδιού της Αργούς οικονομικά και διπλωματικά.
Εξουσιοδοτήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο να κινηθεί, ώστε να υπάρξουν όλες οι απαραίτητες διευκολύνσεις σε διπλωματικό επίπεδο στην Τουρκία, ώστε η γειτονική χώρα να εγγυηθεί τον ασφαλή πλου της Αργούς από όλα τα λιμάνια της Τουρκίας, καθώς και την ασφάλεια του πληρώματος. Να υπάρξουν παράλληλα όλες οι διευκολύνσεις στις επαφές που πρέπει να γίνουν από το Δήμο Βόλου με τους Δήμους στην Τουρκία, τη Γεωργία αλλά και τη Ρωσία, όπου θα προσεγγίσει η Αργώ.
Εξάλλου θα ζητηθεί να εξευρεθεί και να ναυλωθεί το συνοδευτικό πλοίο που θα βρίσκεται δίπλα στον Αργώ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και το οποίο θα αναλάβει την φροντίδα των συντελεστών του ταξιδιού και να υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός για το “Πολιτιστικό Ταξίδι” που σε δεύτερη φάση θα κάνει η Αργώ το 2008, αλλά και διευκόλυνση στις επαφές με τις χώρες και τις πόλεις της επόμενης φάσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου