ΤΟΠΙΚΑ

Σε θαύμα ελπίζει πλέον η ΑΕΚ για να συνεχίσει στην Ευρώπη

σε-θαύμα-ελπίζει-πλέον-η-αεκ-για-να-συν-851206

Σε θαύμα ελπίζει πλέον η ΑΕΚ για να συνεχίσει τη φετινή ευρωπαϊκή της περιπέτεια. Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε 2-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν χθες βράδυ στο ΟΑΚΑ στον πρώτο αγώνα της φάσης των «32» του Κυπέλλου UEFA και τώρα πρέπει να σημειώσει τουλάχιστον τρία γκολ την επόμενη Πέμπτη (22/2) στο Παρίσι για να περάσει στον επόμενο γύρο. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν ο Σαμί Τραορέ στο 45ο και ο Μπερνάρ Μεντί στο 87ο λεπτό.
Ο Λορένσο Σέρα Φερέρ απέδειξε με τις επιλογές του στο αρχικό σχήμα πως το ενδιαφέρον του εστιάζεται περισσότερο στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, παρά στην προσπάθεια πρόκρισης στους «16» του Κυπέλλου UEFA. Εκτός από τις πολλές αναγκαστικές απουσίες (Ζήκος, Εμερσον, Δέλλας, χωρίς να υπολογίζουμε τους χρόνια τραυματίες Αλεξόπουλο, Λαγό), ο Ισπανός άφησε στον πάγκο τους Λυμπερόπουλο, Καμπάνταη, τοποθετώντας στην κορυφή της επίθεσης τον Παντελή Καπετάνο.
Η Παρί έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί και στο 28΄, όταν ο Ντιανέ με εξαιρετική προσπάθεια βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Σορεντίνο ο οποίος απέκρουσε, ενώ ο Καλού που πήρε το «ριμπάουντ» σούταρε άουτ. Τελικά, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου οι Γάλλοι άνοιξαν το σκορ, με μια φάση-καρμπόν με αυτή του 6ου λεπτού. Μετά από κόρνερ του Ελμπουϊκ, ο πανύψηλος Τραορέ νίκησε στον αέρα τον Μόρα και με κεφαλιά έγραψε το 0-1. Νωρίτερα, όμως, και συγκεκριμένα στο 36΄, η τύχη είχε γυρίσει την πλάτη στην ΑΕΚ, όταν ο Ζούλιο Σέζαρ με εκπληκτικό τεχνικό σουτ έξω από την περιοχή, άφησε «άγαλμα» τον έμπειρο Λαντρό, που σώθηκε από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα, με την Ενωση να δείχνει αδύναμη να αντιδράσει. Βέβαια, καθοριστικό ρόλο έπαιξαν κι οι δύο αναγκαστικές αλλαγές (τραυματίστηκαν οι Λάκης, Πλιάτσικας), με αποτέλεσμα ο Φερέρ να μην μπορεί να διαφοροποιήσει την εικόνα της ομάδας του, καθώς είχε ήδη ρίξει στο ματς τον Καφέ (ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα) στην έναρξη του δεύτερου 45λέπτου. Ταυτόχρονα η ΑΕΚ, εκτός από την… αναζήτηση της ισοφάρισης, έπρεπε να προσέξει ιδιαίτερα την άμυνά της, αφού η Παρί ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις. Από κάποιο σημείο και μετά τα λεπτά κυλούσαν… βασανιστικά για τους φίλους του «Δικέφαλου» που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, καθώς έβλεπαν την ομάδα τους ανήμπορη να καλύψει το χαμένο έδαφος. Το «κύκνειο άσμα» -όπως όλα δείχνουν- της φετινής ευρωπαϊκής πορείας της ΑΕΚ ήταν η φάση του 87ου λεπτού, όταν οι Γάλλοι ξεδίπλωσαν μια υποδειγματική αντεπίθεση και ο Μεντί «εκτέλεσε» τον Σορεντίνο διαμορφώνοντας το τελικό 0-2.
ΑΕΚ (Λορένσο Σέρα Φερέρ): Σορεντίνο, Πλιάτσικας (63΄ λ.τρ. Γεωργέας), Μόρας, Τσιρίλο, Τζιωρτζιόπουλος, Κυριακίδης (46΄ Καφές), Τόζερ, Λάκης (54΄ λ.τρ. Κονέ), Ζούλιο Σέζαρ, Μαντούκα, Καπετάνος
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Πολ Λε Γκεν): Λαντρό, Μεντί, Σακό (84΄ Ντραμέ) Σισέ, Ντιανέ (67΄ Λουγιντουλά), Καλού, Τραορέ, Σαντόμ, Ροντρίγκες, Ελμπουϊκ, Μουλούμπου
* ΣΕ αλλους αγώνες της φάσης των «32» του κυπέλλου UEFA τα αποτελέσματα ηταν :
Λεβερκούζεν (Γερμανία)-Μπλάκμπερν (Αγγλία) 3-2
(18΄ Κάλσεν Μπράκερ, 43΄ Ραμέλοβ, 56΄ Σνάιντερ – 39΄ Μπέντλεϊ, 86΄ Νοντά)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Νανσί (Γαλλία) 1-1
(84΄ Σρνα – 81΄ Φόρτσουν)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) 0-0
Mπορντό (Γαλλία)-Οσασούνα (Ισπανία) 0-0
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Αλκμάαρ (Ολλανδία) 3-3
(28΄, 75΄ Τουμέρ, 66΄ Τουντσάι – 15΄ ντε Ζίουφ, 62΄ Μπουκαρί, 63΄ Γεννέρ)
Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ρέιντζερς (Σκωτία) 2-1
(43΄ Τοέμα, 76΄ Ντέγκο – 53΄ Νόβο)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου