ΤΟΠΙΚΑ

Σάρωσε το Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου

σάρωσε-το-γυμνάσιο-νέας-αγχιάλου-900835

Συνολικά 11 μαθητές του τμήματος Β1 του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου συμμετείχαν με ποιήματά τους στον 14ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος του Μορφωτικού Ομίλου Πετρούπολης 2022 υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO ΤΛΕΕ και απέσπασαν συνολικά πέντε βραβεία και επαίνους.

Συγκεκριμένα απονεμήθηκε β΄ βραβείο στη μαθήτρια Ευαγγελία Βικτωρία Μιχαηλίδη, β΄ βραβείο στη μαθήτρια Αφροδίτη Γεωργακοπούλου, α΄ έπαινος στον μαθητή Ηλία – Ραφαήλ Σιδηρά, β΄ έπαινος στον μαθητή Ιωάννη Αγγελαδάκη και β΄ έπαινος στη μαθήτρια Ναταλία Κυτιλή.

Τα ποιήματα των μαθητών ήταν το αποτέλεσμα ενδοσχολικής δράσης ποιητικής δημιουργίας στο πλαίσιο της συνδιδασκαλίας των Κειμένων Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και των Θρησκευτικών.

Οι μαθητές με αφορμή τη συγκριτική θεώρηση του εκκλησιαστικού εγκωμίου «Αξιον Εστί» και αποσπάσματος του ομότιτλου έργου του Οδυσσέα Ελύτη, εμπνεύστηκαν και συνέθεσαν ποιήματα αξιοποιώντας τον τίτλο των έργων ως συνεκτικό στοιχείο της σύνθεσής τους, δίνοντας παράλληλα έμφαση σε αξίες της εποχής μας. Οι καθηγήτριες, που οργάνωσαν την ενδοσχολική δράση και επιμελήθηκαν τα έργα τους είναι η Καλλιόπη Γουργιώτου φιλόλογος και η Σταυρούλα Βλαχάβα θεολόγος.

«Η διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου συγχαίρουν τους μαθητές για την αξιόλογη προσπάθειά τους και την τόσο ηχηρή πρωτιά τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου