ΔΙΕΘΝΗ

Σπάνιο μπουκάλι ουίσκι 55 ετών πωλήθηκε για 488.000 ευρώ

σπάνιο-μπουκάλι-ουίσκι-55-ετών-πωλήθηκε-201325

Στο αστρονομικό ποσό των 488.000 ευρώ πωλήθηκε ένα μπουκάλι ουίσκι στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Κάθε χρόνο τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών κατά την εορταστική περίοδο, βγάζουν προς πώληση κάποιο συλλεκτικό απόσταγμα, το οποίο συνήθως πωλείται σε υψηλή τιμή και σε χρόνο ρεκόρ.

Έτσι και πέρυσι η εταιρεία Unifree Duty Free και ο συνεργάτης της Gebr. Heinemann πρόσφεραν το εξαιρετικά σπάνιο γιαπωνέζικο ουίσκι Yamazaki 55 ετών, στο κατάστημά Duty Free στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και κατάφεραν να το πουλήσουν για σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ.

Η σπάνια αυτή έκδοση του ουίσκι, βγήκε προς πώληση τον Δεκέμβριο του 2021, και οι επιβάτες κλήθηκαν να υποβάλουν τις προσφορές τους για να αποκτήσουν την πολύτιμη φιάλη. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, οκτώ ενδιαφερόμενοι έκαναν μια έγκυρη προσφορά. Τελικά, το «χρυσό» ουίσκι απέκτησε ένας επιβάτης από την Κίνα.

Το παλαιότερο single malt ουίσκι στην ιστορία του House of Suntory, είναι ένα μείγμα από τρία εξαιρετικά single malt και η απόσταξη τους γίνεται υπό την επίβλεψη του ιδρυτή της Suntory, Shinjiro Torii. Ο Οίκος αφού κυκλοφόρησε 100 μπουκάλια το 2020 στην Ιαπωνία, που διατέθηκαν μέσω δημοπρασίας, προσέφερε το 2021 μόλις 100 φιάλες στον υπόλοιπο κόσμο.

news247.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου