Σάρωσε το Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου

Τελευταία ενημέρωση: 2022-05-28, 11:25:55
Οι μαθητές που διακρίθηκαν μαζί με τις καθηγήτριές τους
Σάρωσε το Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου

Συνολικά 11 μαθητές του τμήματος Β1 του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου συμμετείχαν με ποιήματά τους στον 14ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος του Μορφωτικού Ομίλου Πετρούπολης 2022 υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO ΤΛΕΕ και απέσπασαν συνολικά πέντε βραβεία και επαίνους.

Συγκεκριμένα απονεμήθηκε β΄ βραβείο στη μαθήτρια Ευαγγελία Βικτωρία Μιχαηλίδη, β΄ βραβείο στη μαθήτρια Αφροδίτη Γεωργακοπούλου, α΄ έπαινος στον μαθητή Ηλία – Ραφαήλ Σιδηρά, β΄ έπαινος στον μαθητή Ιωάννη Αγγελαδάκη και β΄ έπαινος στη μαθήτρια Ναταλία Κυτιλή.

Τα ποιήματα των μαθητών ήταν το αποτέλεσμα ενδοσχολικής δράσης ποιητικής δημιουργίας στο πλαίσιο της συνδιδασκαλίας των Κειμένων Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και των Θρησκευτικών.

Οι μαθητές με αφορμή τη συγκριτική θεώρηση του εκκλησιαστικού εγκωμίου «Αξιον Εστί» και αποσπάσματος του ομότιτλου έργου του Οδυσσέα Ελύτη, εμπνεύστηκαν και συνέθεσαν ποιήματα αξιοποιώντας τον τίτλο των έργων ως συνεκτικό στοιχείο της σύνθεσής τους, δίνοντας παράλληλα έμφαση σε αξίες της εποχής μας. Οι καθηγήτριες, που οργάνωσαν την ενδοσχολική δράση και επιμελήθηκαν τα έργα τους είναι η Καλλιόπη Γουργιώτου φιλόλογος και η Σταυρούλα Βλαχάβα θεολόγος.

«Η διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου συγχαίρουν τους μαθητές για την αξιόλογη προσπάθειά τους και την τόσο ηχηρή πρωτιά τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γυμνασίου Ν. Αγχιάλου.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
6
=