ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Από μέσα

από-μέσα-410206

Από μέσα

Πόλεμο εκ των έσω δέχεται ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου για τη Λευκή Νύχτα. Πολέμιοι της βραδιάς είναι ορισμένοι υπάλληλοι που θεωρούν ότι θα επιβαρυνθούν με επιπλέον εργασία και χωρίς αντίκτυπο. Πάντως, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Β. Αποστόλης Οντόπουλος διαμηνύει ότι το διοικητικό συμβούλιο θα είναι ιδιαίτερα αυστηρό στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας από τους εμπόρους.

Ε.Χ.

Αφανείς ήρωες

Οι πυροσβέστες είναι οι αφανείς ήρωες. Μάχονται τις πυρκαγιές και δίνουν και την ζωή τους για να σώσουν ανθρώπους. Κάποιοι ξεχνάνε την σπουδαιότητα των πράξεών τους. Δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει ότι αυτοί οι άνθρωποι σώζουν ανθρώπινες ζωές βάζοντας σε κίνδυνο τη δική τους ζωή. Δεν ξεχνάμε λοιπόν πόση δύναμη ψυχής έχουν αυτοί οι άνθρωποι και υποκλινόμαστε όλοι μπροστά τους.

Β.Κ.

Στο καθήκον

Παραμονές Δεκαπενταύγουστου και οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες υπολειτουργούν. Οχι όμως στον δήμο Βόλου, όπου μέχρι και από την άδειά της επέστρεψε η προϊσταμένη της οικονομικής υπηρεσίας, Βάσω Παπαδανιήλ για να υπογράψει τα εντάλματα πληρωμής τόσο των σχολικών φυλάκων, όσο και των υπαλλήλων του Δήμου που απασχολήθηκαν για τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών τον περασμένο Μάιο.

Ε.Χ.

Προσδοκίες

Προσδοκίες καλλιεργήθηκαν με την επιστροφή 11 ατόμων στη Δημοτική Αστυνομία Βόλου για τον περιορισμό του παράνομου πάρκινγκ τουλάχιστον σε κεντρικές οδικές αρτηρίες και πεζοδρόμους. Δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει, παρόλο που δημοτικοί αστυνομικοί βρίσκονται στους δρόμους τόσο τα πρωινά όσο και απογευματινές ώρες τις ημέρες λειτουργίας της αγοράς. Στο ένα τετράγωνο αδειάζουν οι δρόμοι από παράνομα παρκαρισμένα και μόλις γυρίσουν πλάτη, οι παράνομοι επιστρέφουν.

Ε.Χ.

Οδική ασφάλεια

Μέσω προγραμμάτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών σε ζητήματα οδικής ασφάλειας θα επιχειρήσει το νέο σχολικό έτος η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας να ενισχύσει την ασφαλή μετακίνηση του μαθητικού πληθυσμού από και προς το σχολείο. Τουλάχιστον στα σεμινάρια και τις ενημερώσεις δεν απαιτούνται υποδομές. Ομως μήπως θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί και πάλι η πρωτοβουλία για τη δημιουργία ασφαλών διαδρομών προς τα σχολεία σε συνεργασία με τις κατά τόπους δημοτικές αρχές;

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου