ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πόσο στοιχίζει η εκτόξευση ενός Τόμαχοκ;

πόσο-στοιχίζει-η-εκτόξευση-ενός-τόμαχ-684858

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το Reuters, κάθε πύραυλος Τόμαχοκ κοστίζει πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια, ενώ η ρίψη βομβών από αεροπλάνα τύπου B-2 βάση στοιχίζει 60.000 δολάρια η κάθε ώρα πτήσης.

Οι πύραυλοι Τόμαχοκ που μπορούν να εκτοξευτούν από τα αμερικανικά καταδρομικά και βρίσκονται έξω από τη Συρία , έχουν εμβέλεια 1.600 χιλιομέτρων και μπορούν να αλλάξουν στόχο ακόμη και όταν είναι στον αέρα.

Το κόστος του κάθε πυραύλου, του τύπου αυτού, ανέρχεται σε 1,2 με 1,5 εκατομμύριο δολάρια.

Αλλά και η μετάβαση-παραμονή των αμερικανικών πλοίων στην περιοχή είναι ακριβή . Για παράδειγμα, το κόστος λειτουργίας του Νίμιτς ανέρχεται σε 25 εκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα όταν είναι σε κανονική λειτουργία.

Όταν εμπλέκεται σε πολεμικές επιχειρήσεις, τότε το κόστος του ανεβαίνει στα 40 εκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ, δήλωσε σε βουλευτές ότι η περιορισμένη επέμβαση στη Συρία για να σταματήσει η χρήση χημικών όπλων θα στοιχίσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο αν λάβουμε υπ’ όψιν προηγούμενες εμπειρίες, τότε το κόστος θα είναι στην πραγματικότητα πολύ υψηλότερο.

Μία ενδεχόμενη αμερικανική επέμβαση θα κοστίσει από μισό έως ένα δισεκατομμύριο δολάρια και καλυφθεί από έκτακτο κονδύλι του υπουργείου που θα εγκριθεί από το Κογκρέσο.

newpost.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου