Πώς θα γράψετε την διαθήκη σας για ό,τι έχετε στο Google

Τελευταία ενημέρωση: 2013-04-12, 22:56:55
Πώς θα γράψετε την διαθήκη σας για ό,τι έχετε στο Google

Τρεις, έξι, εννέα ή 12 μήνες αφού γίνετε... άφαντος από το Google και δεν ανταποκριθείτε στο τελευταίο της κάλεσμα να δηλώσετε... ζωντανός, η υπηρεσία θα εκτελέσει την διαθήκη σας και οι κληρονόμοι σας θα λάβουν ένα e-mail με το μήνυμά σας για να παραλάβουν τα έγγραφά σας από το Google Drive, τις φωτογραφίες σας από το Picasa και όλα τα post από το μπλογκ σας στο blogger και ό,τι άλλο επιλέξετε.

Η Google δίνει την επιλογή στον χρήστη να ορίσει και μια αυτόματη απάντηση σε όλα τα e-mail που θα έρχονται στον λογαριασμό του στο Gmail. Ο χρήστης μπορεί επίσης να επιλέξει να διαγραφεί ο λογαριασμός και μαζί του όλα τα προσωπικά του δεδομένα.


1. Μπείτε στον λογαριασμό σας, εισάγοντας τα στοιχεία σας https://accounts.google.com/




2. Μεταβείτε στην ενότητα Διαχείριση λογαριασμού και κάντε κλικ στην προτροπή Μάθετε περισσότερα και μεταβείτε στην ρύθμιση ή αφού έχετε κάνει login κάντε κλικ στην διεύθυνση
https://www.google.com/settings/account/inactive


Όπως θα διαβάσετε εκεί, οι επιλογές σας είναι:

Περίοδος λήξης: Μπορείτε να ορίσετε μια χρονική περίοδο λήξης, μετά την πάροδο της οποίας ο λογαριασμός σας θα θεωρείται ανενεργός. Η χρονική περίοδος λήξης ξεκινά από την τελευταία σας σύνδεση στο λογαριασμό Google.

Αποστολή ειδοποίησης: Θα λάβετε ειδοποίηση από το Διαχείριση ανενεργού λογαριασμού μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή SMS, πριν τη λήξη της χρονικής περιόδου.

Ειδοποίηση επαφών και κοινή χρήση δεδομένων: Προσθέστε έμπιστες επαφές, οι οποίες θα ενημερωθούν ότι δεν χρησιμοποιείτε πλέον το λογαριασμό σας. Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε δεδομένα μαζί τους.

Προαιρετική διαγραφή λογαριασμού: Εάν το επιθυμείτε, ζητήστε από την Google να διαγράψει το λογαριασμό σας εκ μέρους σας.

Επιλέξτε Ρύθμιση.

3. Στην συνέχεια, καλείστε να εισάγετε απαραίτητα έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου για να
ειδοποιηθείτε πριν ο λογαριασμός σας χαρακτηριστεί τελεσίδικα ανενεργός
και εκτελεστεί η... διαθήκη σας. Μπορείτε ακόμα να ορίσετε και εναλλακτική διεύθυνση e-mail.

Έπειτα, θα ορίσετε την περίοδο μετά την πάροδο της οποίας θα θεωρηθεί ο λογαριασμός σας ανενεργός -έπειτα από 3, 6, 9 ή 12 μήνες απουσίας σας. Ένα μήνα νωρίτερα, θα σας αποσταλεί SMS ότι πρόκειται να θεωρηθείτε «ανενεργός».

4. Κρίσιμη είναι η εισαγωγή στοιχείων για τις έμπιστες επαφές που θα παραλάβουν την ψηφιακή κληρονομιά σας: Θα κληθείτε να δώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας -e-mail και αριθμό κινητού τηλεφώνου- των έμπιστων επαφών που θα αποκτήσουν πρόσβαση σε στοιχεία σας. Μπορείτε να επιλέξετε έως 10 κληρονόμους.

Στην πορεία της διαδικασίας αυτής μπορείτε να επιλέξετε μια ομάδα ανθρώπων που θα λάβουν κάποια στοιχεία (π.χ. φωτογραφίες από το Picasa και βίντεο από το YouTube) και μια άλλη ομάδα που θα λάβουν κάποια άλλα (π.χ. blog post στο blogger).


Για να επιλέξετε ποιοι άνθρωποι θα λάβουν τι, πρέπει να επιλέξετε Προσθήκη αξιόπιστης επαφής, να τσεκάρετε την επιλογή Κοινή χρήση των δεδομένων μου με αυτήν την επαφή.


Στο επόμενο βήμα, θα επιλέξετε από ποιες υπηρεσίες θα λάβει τα δεδομένα σας ή μπορείτε να τα
επιλέξετε όλα (Blogger, Drive, Voice, YouTube, Αναγνώστης, Επαφές, Επισημάνσεις +1, Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, Κύκλοι Google+, Λευκώματα Ιστού Picasa, Προφίλ, Ροή Google+, Σελίδες). Για την προστασία των δεδομένων σας από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, οι έμπιστες επαφές θα χρειαστούν έναν κωδικό επαλήθευσης για να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα σας.

Θα τον λάβουν αφού ο λογαριασμός σας γίνει ανενεργός. Για αυτό, δεν μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα, πριν εισάγετε έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου για τον κληρονόμο σας, που θα
εισάγετε και θα κληθείτε να επαναλάβετε για να βεβαιωθεί ότι τον έχετε εισάγει σωστά (εκτός εάν κάνετε copy-paste). Θα αφήσετε ένα μήνυμα προς αποστολή στον άνθρωπο που θα παραλάβει τα στοιχεία που θα προσθέσει η Google.

5. Τέλος, μπορείτε να επιλέξετε να γίνει η διαγραφή του λογαριασμού σας αφού εκτελεστούν
οι επιθυμίες σας.

Η Google δηλώνει πως «καταλαβαίνει» πότε ένας λογαριασμός είναι ανενεργός, κοιτώντας διάφορα στοιχεία, μεταξύ των οποίων: την τελευταία φορά που κάνατε login, το ιστορικό σας, η χρήση του Gmail (και από smartphone, ή tablet), ή τα check-in από συσκευή Android.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
8
=