Πώς κλείνει για πάντα ο λογαριασμός σας στην Google

Τελευταία ενημέρωση: 2013-04-12, 00:24:22
Πώς κλείνει για πάντα ο λογαριασμός σας στην Google

Η Google ανακοίνωσε όλες τις λεπτομέρειες που επιτρέπουν στους χρήστες της να συντάξουν την «ψηφιακή διαθήκη» των λογαριασμών τους, σύμφωνα με την εξειδικευμένη σε θέματα τεχνολογίας διαδικτυακή πύλη cnet.com.

Όποιος επιθυμεί να κλείσει για πάντα το λογαριασμό του στην Google ή όποιος επιθυμεί όποτε «αποχαιρετήσει τα εγκόσμια» να κλείσει οριστικά ο λογαριασμός του, δεν έχει παρά να ακολουθήσει κάποια απλά βήματα.

Με τη νέα υπηρεσία της Google για Διαχείριση Ανενεργών Λογαριασμών (Inactive Account Manager), ο χρήστης μπορεί να ενημερώσει την εταιρεία λογισμικού για το τι μέλλει γενέσθαι με τα προσωπικά του δεδομένα αφού εγκαταλείψει αυτόν τον κόσμο ή όταν δεν επιθυμεί πλέον να διαθέτει διαδικτυακό λογαριασμό.

«Λίγοι από εμάς σκεφτόμαστε συχνά το θάνατο, ειδικά τον δικό μας. Ωστόσο, το να σχεδιάζουμε τι θα συμβεί όταν θα έχουμε φύγει είναι σημαντικό για τους ανθρώπους που θα μείνουν πίσω. Σήμερα, ξεκινάμε μια νέα εφαρμογή που εξασφαλίζει ότι ο χρήστης μπορεί με ασφάλεια να διαχειριστεί τα προσωπικά του δεδομένα όταν κλείνει ο λογαριασμός του» ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθυντής Ηλεκτρονικής Παραγωγής της Google, Αντρέας Τερκ.

Οδηγίες σχετικά με το πού θα καταλήξουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το προφίλ στο Google +, οι αναρτήσεις στα μπλογκ, τα βίντεο στο YouTube και άλλα δεδομένα του κάθε χρήστη, είναι πλέον διαθέσιμες στον καθένα, προκειμένου εκείνος να καθορίσει τη μοίρα των προσωπικών του αρχείων.

Η εφαρμογή επιτρέπει στο χρήστη να επιλέξει ο ίδιος το πότε η Google θα διαγράψει οριστικά τα δεδομένα του. Οι επιλογές ποικίλουν από τρεις έως και 12 μήνες.

 

Newsbeast.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
3
=