ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Φίμωτρο στο Skype επιχειρεί να βάλει η Σαουδική Αραβία

φίμωτρο-στο-skype-επιχειρεί-να-βάλει-η-σαου-715502
Η παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας μέσω διαδικτυακών υπηρεσιών όπως οι δημοφιλείς Skype, Viber και WhatsApp ενδέχεται να καταστεί αδύνατη στο εξής στην Σαουδική Αραβία.
Ο ρυθμιστής της αγοράς στην χώρα εξέδωσε προειδοποίηση απαιτώντας από τους δημιουργούς τους την δυνατότητα να ελέγχει την μετάδοση μηνυμάτων κειμένου, εικόνων, βίντεο και ηχογραφήσεων με κρυπτογράφηση μέσω Διαδικτύου από τους πολίτες.
Το BBC μεταφέρει πληροφορίες από τον εγχώριο Τύπο (Arab News) όπου αναφέρεται ότι το μπλοκάρισμα των εν λόγω υπηρεσιών εξυπηρετεί και τα συμφέροντα των εταιρειών επικοινωνιών, καθώς πρόκειται για υπηρεσίες που παρέχονται και δωρεάν.
Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Σαουδική Αραβία εναντιώνεται στην παροχή εναλλακτικών υπηρεσιών επικοινωνιών. Το 2010 ο ρυθμιστής είχε δηλώσει την πρόθεσή του να μπλοκάρει την χρήση κινητών τηλεφώνων Blackberry για την αποστολή σύντομων μηνυμάτων, e-mail, την πλοήγηση στο Διαδίκτυο και τα άμεσα μηνύματα, κάτι που τελικά δεν εφαρμόστηκε μετά τις διαπραγματεύσεις με την Research In Motion που οδήγησαν στην εγκατάσταση διακομιστή εντός της χώρας.
H Σαουδική Αραβία περιλαμβάνεται στην λίστα των «εχθρών του Διαδικτύου», σύμφωνα με την οργάνωση Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα.

In.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου