ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Φωνητικός βοηθός – «αντίπαλο δέος» του Siri

φωνητικός-βοηθός-αντίπαλο-δέος-το-116682

Μία «φωνητική» αναβάθμιση στην εφαρμογή αναζήτησής της παρουσίασε η Google«κοιτώντας στα μάτια» πλέον τον διάσημο «ψηφιακό βοηθό» της Apple, Siri.

Αν και το Siri σε γενικές γραμμές θεωρείται επιτυχημένο, δεν λείπουν οι κριτικές, που ενδεχομένως και να βρίσκονται πίσω από την απόφαση της Apple να απομακρύνει τον Σκοτ Φόρσταλ, υψηλόβαθμο στέλεχός της στον τομέα του iOS, που ήταν υπεύθυνος για τον διάσημο «βοηθό».

Όπως γράφει η Google σε ανάρτηση σε blog της, «όταν έχετε μία ερώτηση, η εύρεση της απάντησης πρέπει να είναι πανεύκολη – όπου και αν είστε και ό,τι συσκευή και αν χρησιμοποιείτε.

Η νέα εφαρμογή αναζήτησης Google Search για iPhone και iPad σας βοηθά να κάνετε ακριβώς αυτό, με βελτιωμένη φωνητική αναζήτηση που απαντά κάθε ερώτηση με τα αναλυτικά αποτελέσματα της Google, που γνωρίζετε και αγαπάτε. Γρήγορη και ακριβής, η τεχνολογία αναγνώρισης φωνής επιτρέπει στη Google να κατανοήσει ακριβώς αυτά που λέτε.

Το να πάρετε μία απάντηση είναι τόσο απλό όσο το να αγγίξετε το εικονίδιο του μικροφώνου και να κάνετε μία ερώτηση… οι λέξεις σας εμφανίζονται μόλις μιλήσετε, λαμβάνετε την απάντησή σας αμέσως και – αν είναι γρήγορη και σύντομη, τότε την ακούτε κιόλας.

Μπορείτε να πάρετε απαντήσεις σε μία ευρεία γκάμα ερωτήσεων χάρη στο Knowledge Graph, που δίνει στην τεχνολογία αναζήτησής μας κατανόηση ανθρώπων, τόπων και πραγμάτων στον πραγματικό κόσμο».

Τo Siri θεωρείται από πολλούς ως «υπερεκτιμημένο», ενώ η Apple έχει κατηγορηθεί και για αλλαγές στο λογισμικό σε περιπτώσεις που οι απαντήσεις δεν ήταν ήταν «επιθυμητές» (όπως στην περίπτωση του ερωτήματος «ποιο είναι το καλύτερο smartphone», που στην αρχή το Siri απαντούσε «το Lumia 900 της Nokia» αντί για το iPhone, ωστόσο λίγο μετά η απάντηση άλλαξε σε «υπάρχουν και άλλα smartphones;»).

Το Google Voice Search μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε desktop υπολογιστές, απλά χρειάζεται ένα μικρόφωνο και να είναι εγκατεστημένος ο browser της εταιρείας, Chrome.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου