ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Παρουσιάστηκε το νέο Chromebook της Google

παρουσιάστηκε-το-νέο-chromebook-της-google-138508
Τη νέα της πρόταση στη σειρά φορητών υπολογιστών Chromebook παρουσίασε η Google. Η ανανεωμένη έκδοση της συσκευής δεν παρέχει σημαντικά αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά από τον προκάτοχο του και εξακολουθεί να μην υποστηρίζει την εγκατάσταση εφαρμογών, αλλά προσφέρεται σε πολύ χαμηλότερη τιμή.
Το νέο Chromebook κατασκευάστηκε από τη Samsung και χρησιμοποιεί το διπύρηνο επεξεργαστή ARM Cortex A15. Διαθέτει 2ΜB μνήμης RAM, και 16GB αποθηκευτικού χώρου. Η οθόνη του έχει διαγώνιο 11,6 ίντσες και ανάλυση 1.366×768 ενώ υποστηρίζει αναπαραγωγή αρχείων βίντεο 1080p.
Χρησιμοποιεί το λειτουργικό Chrome OS, πράγμα που σημαίνει πως προορίζεται κυρίως για χρήση διαδικτύου και όχι για εγκατάσταση και χρήση εφαρμογών, τις οποίες δεν υποστηρίζει. Οι χρήστες του πάντως μπορούν να εκτελέσουν τις Google Apps και βέβαια άλλες εφαρμογές μέσω διαδικτύου.
Είναι αρκετά μικρός σε διαστάσεις, με πάχος μόλις 2 εκατοστά και βάρος 1,1 κιλά και το σημαντικότερο είναι ότι η μπαταρία του αρκεί για πάνω από 6,5 ώρες συνεχούς χρήσης.
Κοστίζει μόλις 249 δολάρια, περίπου 190 ευρώ και είναι ήδη διαθέσιμος για προ-παραγγελία μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων του Amazon και του Google Play.
Το πρώτο Chromebook είχε κυκλοφορήσει το 2011, και με το λογαριασμού Google των χρηστών, επέτρεπε το συγχρονισμό των αρχείων τους στο «cloud» ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά οπουδήποτε.
Η αμέσως προηγούμενη έκδοση του υπολογιστή, το Chromebook 550 είχε κυκλοφορήσει στις αρχές του καλοκαιριού αλλά η τιμή του, στα 549 δολάρια κρίθηκε από πολλούς αρκετά υψηλή.
«Προκειμένου να έχουμε έναν, δυο ή περισσότερους υπολογιστές στο σπίτι, θα πρέπει να είναι εύκολοι στη χρήση και πολύ πιο προσιτοί» γράφει στο blog της Google ο Sundar Pichai, ανώτερος αντιπρόεδρος του τμήματος Chrome και εφαρμογών της εταιρείας.

«Έτσι μαζί με τη Samsung σχεδιάσαμε το νέο Samsung Chromebook στα 249 δολάρια – τον υπολογιστή για όλους».

newsbeast.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου