ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Skype: Αποστολή/λήψη φωτογραφιών επιτέλους και βελτιωμένη απόδοση σε iPhone – iPad

skype-αποστολή-λήψη-φωτογραφιών-επιτέλου-206883

Καλώς τηνα κι ας άργησε! Ο λόγος για την ανακοίνωση της υπηρεσίας «Skype» πως η ομώνυμη εφαρμογή επικοινωνίας μέσω Διαδικτύου για iPhone και iPad απέκτησε τη δυνατότητα αποστολής / λήψης φωτογραφιών μεταξύ χρηστών.

Με την ανακοίνωση, που έγινε χθες (Τρίτη 21 Αυγούστου) στην επίσημη σελίδα της υπηρεσίας, η πιο δημοφιλής εφαρμογή «ιντερνετικής» τηλεφωνίας στον πλανήτη προσφέρει πλέον στα iPhone / iPad της Apple αυτό που έτσι κι αλλιώς ήταν και είναι δεδομένο στις εκδόσεις της εφαρμογής Skype για υπολογιστές, εδώ και αρκετά χρόνια.

Μάλιστα, επίσης για μεγάλο χρονικό διάστημα, αρκετές εφαρμογές – προγράμματα για iPhone / iPad έδωσαν τη δυνατότητα διαμοιρασμού (sharing), αποστολής και λήψης φωτογραφιών, μεταξύ των χρηστών τους, όπως π.χ. οι εφαρμογές «Instagram» και «WhatsApp Messenger».

Παράλληλα, ο Jonathan Watson της υπηρεσίας Skype, ο οποίος προέβη στη χθεσινή επίσημη δήλωση, πρόσθεσε ότι έχει βελτιωθεί ο εγγενής κώδικας (ο προγραμματισμός δηλαδή) της εφαρμογής, με σκοπό την ελάττωση κατανάλωσης μπαταρίας, όταν ο χρήστης θέτει το Skype να λειτουργεί στο «παρασκήνιο» (background).

Με αυτόν τον τρόπο, χωρίς να βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας (στο προσκήνιο δηλαδή) την εφαρμογή να «τρέχει», στην πραγματικότητα εκτελείται κανονικά, μόνο που το κάνει στο παρασκήνιο, επιτρέποντας έτσι στον χρήστη να δέχεται κλήσεις ή/και να στέλνει-λαμβάνει σύντομα μηνύματα μέσω της υπηρεσίας, για όλη την ημέρα, χωρίς να ανησυχεί αν θα «γονατίσει» την μπαταρία του iPhone ή iPad του (η λειτουργία στο background, σε συνδυασμό με τον βελτιωμένο προγραμματισμό χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια, απ’ ό,τι όταν η εφαρμογή Skype «τρέχει» στο προσκήνιο).Η νέα έκδοση του Skype είναι διαθέσιμη για τα iPhone 3G, 3GS, 4, 4S και για όλα τα iPad (iPad, iPad 2, iPad Retina), αρκεί να «φορούν» το iOS έκδοσης 4.3 και μεταγενέστερης.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://blogs.skype.com/en/2012/08/updates_to_skype_for_iphone_sk.html

Zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου