ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ανεβαίνοντας τα βουνά του πλανήτη Άρη

ανεβαίνοντας-τα-βουνά-του-πλανήτη-άρη-209380
To ρομπότ Curiosity rover της NASA εντόπισε τον πρωταρχικό στόχο του, το Όρος Sharp, ένα ανάχωμα στρωμάτων βράχου τρία μίλια υψηλό, από το πυθμένα του κρατήρα Gale.
Το πυρηνοκίνητο ρόβερ έστειλε πίσω σαφέστερη εικόνα της μέχρι σήμερα κατάστασηςτου βουνού, που δεσπόζει πίσω από τον 96 μίλια κρατήρα, όπου προσγειώθηκε την περασμένη εβδομάδα.
Η ασπρόμαυρη φωτογραφία καταγράφει, επίσης, μια σκιά του rover, το οποίο θα αρχίσει την άνοδό του στο βουνό μέχρι το τέλος του έτους.
Πριν από την έναρξη της 7-χιλιομέτρων ταξίδι στη βάση του βουνού Sharp, το ταξίδι αναμένεται να διαρκέσει μήνες, οι έξι τροχών Curiosity θα επισκεφθεί ένα σχετικά κοντινό χώρο που ονομάζεται «Glenelg», που επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των επιστημόνων, διότι περιλαμβάνει τρεις τύπους εδάφους.
Οι Μηχανικοί προχώρησαν την τελευταία εβδομάδα σε αναβάθμιση του λογισμικού για το rover, αλλάζοντας την κατάσταση από προσγείωση σε μια λειτουργία της οδήγησης για να προετοιμαστεί για την πρώτη δοκιμαστική διαδρομή στην επιφάνεια του Άρη.
«Έχουμε ολοκληρώσει με επιτυχία τη αναβάθμιση του εγκεφάλου,του Curiosity, λέι ο
Διευθυντής Mike Watkins του Jet Propulsion Laboratory της NASA.
«Τώρα προχωράμε σε μια νέα φάση της προετοιμασίας για ένα σύντομο test drive."
Η πρώτη κίνηση, πιθανώς μέσα σε μια εβδομάδα, θα περιλαμβάνει σύντομη διαδρομή προς τα εμπρός και και μια στροφή.
Το Curiosity έχει ένα ξεχωριστό ηλεκτροκινητήρα για κάθε έξι τροχούς και κινητήρες διεύθυνσης στους τέσσερις τροχούς.
Μετά το test drive, το χρονοδιάγραμμα έχει ένα «διάλειμμα» ,πριν από τη δεύτερη φάση δοκιμών που θα επικεντρώθηκαν στη χρήση του ρομποτικού βραχίονα του rover.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου