ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πανεπιστήμιο της Ταϊβάν μήνυσε την Apple για παραβίαση πατεντών

πανεπιστήμιο-της-ταϊβάν-μήνυσε-την-apple-γ-222843

Πανεπιστήμιο της Ταϊβάν, κατέθεσε μήνυση κατά της Apple για παραβίαση πατεντών, σε δικαστήριο των ΗΠΑ. Η υπόθεση αφορά στην περίφημη υπηρεσία αναγνώρισης φωνής Siri, την οποία χρησιμοποιεί η Apple σε συσκευές της.

Από το εθνικό πανεπιστήμιο της Ταϊβάν Cheng Kung, ανέφεραν πως η χρήση της υπηρεσίας Siri στα iPhone και τις μελλοντικές εκδόσεις του iPad, παραβιάζουν δύο πατέντες τους σχετικές με την τεχνολογία voice-to-text, που έχουν κατατεθεί στις ΗΠΑ το 2007 και το 2010.

Η μήνυση κατατέθηκε στο Texas και από το πανεπιστήμιο είπαν πως επιλέχθηκε το συγκεκριμένο δικαστήριο, γιατί ο χρόνος εκδίκασης είναι μικρός, ενώ συνήθως, επιδικάζει υπέρ των κατόχων των πατεντών και με υψηλότερες αποζημιώσεις, σε σχέση με άλλα δικαστήρια.

Το ποσό που ζητείται εκ μέρους του πανεπιστημίου δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά σύμφωνα με εκπρόσωπό του, υπολογίστηκε λαμβάνοντας υπ’όψιν τις πωλήσεις συσκευών στις ΗΠΑ που έχουν την υπηρεσία Siri.

Το πανεπιστήμιο εξετάζει εάν και οι αντίστοιχες υπηρεσίες αναγνώρισης φωνής των Google και Microsoft που ενσωματώνουν σε smartphones, καταπατούν τις πατέντες τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου