ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ολοκληρώθηκε και είναι διαθέσιμη η έκδοση RTM των Windows 8

ολοκληρώθηκε-και-είναι-διαθέσιμη-η-έκ-223323

Την ολοκλήρωση της RTM (Release to manufacturing) έκδοσης των Windows 8 ανακοίνωσε η Microsoft. Πρόκειται για το τελευταίο χρονικό σημείο πριν την διάθεση στο ευρύ κοινό του λειτουργικού συστήματος.

Κατόπιν αυτού, οι συνεργαζόμενοι κατασκευαστές θα μπορούν να προετοιμάσουν τα προϊόντα τους εγκαίρως για την παγκόσμια διάθεση των Windows 8 στις 26 Οκτωβρίου του 2012. Τα Windows 8 προσφέρουν μία εμπειρία σχεδιασμένη από την αρχή, γρήγορη και άμεση, ενώ η RTM έκδοση σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του κώδικα, όπως έχει διαμορφωθεί σύμφωνα και με τις παρατηρήσεις των πελατών και των developers που δοκίμασαν τις προηγούμενες εκδόσεις, η διάθεση των οποίων ξεκίνησε από τις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Ειδικά κοινά, στα οποία συμπεριλαμβάνονται developers, επαγγελματίες της πληροφορικής και συνεργάτες, θα έχουν έγκαιρη πρόσβαση στον τελικό RTM κώδικα, λίγο αργότερα μέσα σε αυτό το μήνα. Ημερομηνίες – κλειδιά είναι οι εξής:

•15 Αυγούστου: Οι developers που αναπτύσσουν νέες εφαρμογές για τα Windows 8 θα μπορούν να κατεβάσουν την τελική έκδοση των Windows 8 μέσω της συνδρομής MSDN subscription, καθώς και να επισκεφθούν το Windows Dev Center προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στην τελική έκδοση του Visual Studio 2012.

•15 Αυγούστου: Οι επαγγελματίες της πληροφορικής που δοκιμάζουν τα Windows 8 σε οργανισμούς/επιχειρήσεις θα έχουν πρόσβαση στην τελική έκδοση των Windows 8 μέσω της συνδρομής TechNet subscription.

•16 Αυγούστου: Οι πελάτες που διαθέτουν το Microsoft Software Assurance για Windows, θα μπορούν να κατεβάσουν την έκδοση των Windows 8 Enterprise μέσω του Volume License Service Center (VLSC), που τους επιτρέπει να δοκιμάσουν, να αξιολογήσουν και να αρχίσουν να υιοθετούν τα Windows 8 Enterprise στον οργανισμό τους.

•16 Αυγούστου: Τα μέλη του Microsoft Partner Network, θα έχουν πρόσβαση στα Windows 8.

•20 Αυγούστου: Οι Microsoft Action Pack Providers (MAPS) θα αποκτήσουν πρόσβαση στα Windows 8.

•1η Σεπτέμβριου: Οι πελάτες του Volume License χωρίς Software Assurance θα μπορούν να αγοράσουν τα Windows 8 μέσω του Microsoft Volume License Resellers.

Οι developers μπορούν να επισκεφθούν το Windows Dev Center για να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία και τις πηγές που χρειάζονται προκειμένου να σχεδιάσουν, να αναπτύξουν και να διαθέσουν εφαρμογές στο Windows Store.

Ενώ όλες οι εφαρμογές κατά τη διάρκεια των Consumer Preview και Release Preview ήταν δωρεάν, στην RTM έκδοση οι developers μπορούν να ξεκινήσουν τη χρέωση των εφαρμογών, κατά συνέπεια όσοι έχουν πρόσβαση σε RTM bits θα δουν να εμφανίζονται στο Windows Store εφαρμογές που διατίθενται επί πληρωμή.

Η διάθεση των Windows 8 στο ευρύ κοινό θα ξεκινήσει στις 26 Οκτωβρίου. Επιπλέον, στις 26 Οκτωβρίου, οι σημερινοί χρήστες των Windows θα μπορούν να τα αναβαθμίσουν σε Windows 8 καταβάλλοντας ένα ποσό που ξεκινάει από 29,99€. Επιπλέον εάν ένας χρήστης αγοράσει σήμερα ένα Windows 7 PC, θα μπορεί την ημέρα της γενικής διάθεσης των Windows 8, να αγοράσει μια αναβάθμιση σε Windows 8 Pro στην τιμή των 14,99€.

Όσοι επιθυμούν να δοκιμάσουν μια προ-έκδοση των Windows 8 πριν από την ευρεία διάθεση, μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα http://preview.windows.com και να κατεβάσουν την Windows 8 Release Preview.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου