ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέα γενιά ultrabooks με οθόνες αφής και αισθητήρες κίνησης

νέα-γενιά-ultrabooks-με-οθόνες-αφής-και-αισθητή-242719

Tα ultrabooks τρίτης γενιάς που θα έρθουν σε λιγότερο από ένα χρόνο, αναμένεται να έχουν οθόνες αφής, καθώς και υψηλής ποιότητας τρισδιάστατες οθόνες, σύμφωνα με τους Digitimes από την Ταϊβάν, οι οποίοι επικαλούνται ανώνυμες πηγές.

Εκτός από τις μεγάλες αναβαθμίσεις στις οθόνες, τα ultrabooks είναι πολύ πιθανό να κατασκευάζονται από ένα νέο υλικό, 65% φθηνότερο από αυτό που χρησιμοποιείται στις σημερινές κατασκευές.

Επιπλέον, οι Digitimes αναφέρουν πως στις νέες προδιαγραφές της επόμενης γενιάς των ultrabooks, συμπεριλαμβάνονται και κάποιοι (απροσδιόριστοι μέχρι στιγμής) αισθητήρες, οι οποίοι πιθανολογείται πως αφορούν σε αισθητήρες κίνησης, για τον έλεγχο των laptop.

Η Intel, η οποία εμπνεύστηκε, θέτει τις προδιαγραφές και οδηγεί τις εξελίξεις στην κατηγορία αυτή συσκευών, προωθεί την παρουσίαση της τρίτης τους γενιάς στην αγορά, το 2ο τρίμηνο του 2013, μαζί με τους νέους της επεξεργαστές της οικογενείας Ivy Bridge, με κωδική ονομασία Haswell, οι οποίοι θα κατασκευάζονται στα 22 νανόμετρα.

Επίσης, το ρεπορτάζ, αναφέρει πως υπάρχουν κάποιες ανησυχίες από τους κατασκευαστές, για το ενδεχόμενο να προκύψουν προβλήματα με την Apple, σχετικά με σχεδιαστικές πατέντες που θα αφορούν στο MacBook Air ως το πρωτότυπο ultrabook, έστω κι αν η τελευταία δεν το έχει λανσάρει ως τέτοιο. Για την αποφυγή πιθανών διενέξεων με την Apple, υποστηρίζουν πως θα πρέπει να αφιερωθεί περισσότερος χρόνος στο σχεδιασμό των μοντέλων, ώστε να διαφοροποιηθούν αισθητά.

Άλλωστε, όπως έχoυμε δει, αρκετοί κατασκευαστές ακολουθούν τις σχεδιαστικές γραμμές του MacBook Air στα μοντέλα τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου