ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μεταλλαγμένος επιστρέφει ο Ιός της Αστυνομίας στην Ελλάδα για λύτρα

μεταλλαγμένος-επιστρέφει-ο-ιός-της-ασ-265297

Μετά την αναστάτωση που προκάλεσε ο διαβόητος «ιός της Αστυνομίας» και στην Ελλάδα, μεταλλάχτηκε και κυκλοφορεί με διαφορετικό «πρόσωπο» και μήνυμα.

Μάλιστα, αξιοποιεί ακόμα και την κάμερα του συστήματος που προσβάλλει, για να επιτύχει τον εκφοβισμό του χρήστη για τις «αμαρτίες» του και να του αποσπάσει άμεσα χρήματα.

Ήδη από το πρώτο τρίμηνο του 2012 καταγράφεται σημαντική αύξηση του επιθέσεων σε υπολογιστές για λύτρα, του επονομαζόμενου ransomware, μας ενημερώνουν τα Panda Labs.

Ο ιός, γνωστός ως Police Virus ή «Ιός της Αστυνομίας» εμφανίζει μηνύματα με τα σήματα των υπηρεσιών επιβολής του νόμου (αστυνομία, οργανώσεις κλπ). Έτσι, επιχειρείται να ξεγελαστεί ο χρήστης και να πιστέψει ότι ο υπολογιστής του έχουν «κλειδωθεί» από την αστυνομία -πράγματι, μπλοκάρεται. Το μήνυμα γράφει ότι ο υπολογιστής κλειδώθηκε επειδή χρησιμοποιήθηκε για επισκέψεις σε «ακατάλληλες» ιστοσελίδες ή το κατέβασμα «πειρατικού» υλικού, δύο μάλλον κοινά «αμαρτήματα» που μπορεί να καταστήσουν το μήνυμα δικαιολογημένο

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου