ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το facebook αλλάζει τους όρους χρήσης

το-facebook-αλλάζει-τους-όρους-χρήσης-270800

Αν και το Facebook αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ψηφοφορία σχετικά με την επικείμενη αλλαγή στους όρους χρήσης του, τελικά οι προσπάθειες των ακτιβιστών δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με μία, όχι και τόσο γνωστή, παράγραφο στο Καταστατικό Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων της υπηρεσίας, αν για κάποια αλλαγή στους όρους υπάρξουν περισσότερα από 7.000 σχόλια, τότε η αλλαγή αυτή θα τίθεται σε ψηφοφορία.

Μάλιστα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θείναι δεσμευτικό για το Facebook με την προϋπόθεση όμως ότι θα έχει συμμετάσχει σε αυτήν το 30% των ενεργών χρηστών.

Η επικείμενη αλλαγή στην πολιτική διαχείρισης των δεδομένων των χρηστών είχε συγκεντρώσει σχεδόν 10.500 σχόλια στα αγγλικά και 37.500 στα γερμανικά. Με άλλα λόγια το όριο των 7.000 σχολίων ξεπεράστηκε κατά πολύ.

Παρόλα αυτά το Facebook δεν ανέφερε σχεδόν πουθενά την ψηφοφορία αυτή. Επιπλέον το χρονικό περιθώριο για να ψηφίσει κανείς ήταν μόνο μία εβδομάδα και η εφαρμογή μέσω της οποίας γινόταν η ψηφοφορία ήταν μόνο στα αγγλικά. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορούσαν να συμμετάσχουν μόνο όσοι γνωρίζουν τη γλώσσα αυτή.

Με άλλα λόγια η υπηρεσία έκανε ό,τι μπορούσε ώστε να μειώσει το ποσοστό συμμετοχής.

Οι ακτιβιστές πάντως καταγγέλλουν το γεγονός λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η δημοφιλής πλατφόρμα social media “έκρυψε την κάλπη”!

ΠΗΓΗ: proho.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου