ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κοινό δίκτυο 4G σχεδιάζουν οι Vodafone και Telefonica στη Βρετανία

κοινό-δίκτυο-4g-σχεδιάζουν-οι-vodafone-και-telefonica-στ-272713

Κοινό δίκτυο σχεδιάζουν να δημιουργήσουν στη Βρετανία οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Telefonica, σε μία προσπάθεια να μειώσουν με τον τρόπο αυτό το κόστος κατασκευής καινοτόμου δικτύου 4G, που θα βοηθήσει στην ανάκαμψη του τομέα κινητής τηλεφωνίας. Ο τομέας των τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη αναζητά τρόπους αντιμετώπισης του αυξανόμενου τεχνολογικού κόστους, με συνεργασίες και συμμαχίες. Την ίδια στιγμή, η άφιξη του δισεκατομμυριούχου Κάρλος Σλιμ στην ευρωπαϊκή τηλεπικοινωνιακή αγορά προκαλεί νέες πιέσεις για συγχωνεύσεις.

Οι Vodafone και Ο2, ιδιοκτησίας της ισπανικής Telefonica, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να συνασπισθούν στη Βρετανία, ώστε να βελτιώσουν τη γεωγραφική κάλυψη του σήματός τους και να επισπεύσουν την εγκατάσταση του δικτύου επόμενης γενιάς, του 4G.

Αναλυτές εκτιμούν ότι το εταιρικό δίδυμο μπορεί να λειτουργήσει ως παράδειγμα προς μίμηση για άλλες ευρωπαϊκές αγορές, όπως την ισπανική και τη γερμανική. «Η πρωτοβουλία αυτή θα οδηγήσει στη δημιουργία δύο ισχυρών παικτών, ικανών να ανταγωνισθούν ο ένας τον άλλον, αλλά και άλλους παρόχους, προσφέροντας προηγμένες υπηρεσίες Ιντερνετ σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Βρετανίας, Γκάι Λόρενς.

Οι δύο εταιρίες θα μπορέσουν να ανταγωνισθούν τις πρώτες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας της Βρετανίας, Orange και T-Mobile. «Αντιμέτωπος με σειρά μακρο-οικονομικών και περιφερειακών απειλών, ο τομέας των τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη αποφάσισε επιτέλους να ασχοληθεί με βασικές επιχειρηματικές ελλείψεις του, θέτοντας τις βάσεις για νέο και πιο προσοδοφόρο πρότυπο λειτουργίας», λέει ο αναλυτής της εταιρίας Bernstein, Ρόμπιν Μπάινενστοκ.

Ο Λόρενς της Vodafone και ο ομόλογός του στην O2, Ρόναν Νταν, υπογραμμίζουν ότι ακολουθούν απλά τις επιταγές των Βρετανών καταναλωτών, που απαιτούν πρόσβαση σε δίκτυα νέας γενιάς.

«Η πρωτοφανής ζήτηση των πελατών για ταχεία πρόσβαση στο Ιντερνετ δημιουργεί σημαντική πρόκληση για τη βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών, που οφείλει τώρα να αναζητήσει καινοτόμες λύσεις», λέει ο κ. Νταν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου