ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Αν πεθάνεις στο παιχνίδι, πεθαίνεις και στην πραγματικότητα» – Η νέα αμφιλεγόμενη VR δημιουργία

αν-πεθάνεις-στο-παιχνίδι-πεθαίνεις-κ-871353

Το πρώτο… φονικό Virtual Reality headset γίνεται πραγματικότητα.

Ο Πάλμερ Λούκι, ηγέτης της εικονικής πραγματικότητας και ιδρυτής της πασίγνωστης Oculus, περισσότερο γνωστής πλέον ως μέρος της Meta του Facebook, δημιούργησε ένα VR headset που θα σκοτώσει πραγματικά τον χρήστη αν πεθάνει στο παιχνίδι που παίζει, αναφέρει το Motherboard του Vice.

Πώς δουλεύει αυτό; Οι παίκτες φορούν το headset εικονικής πραγματικότητας NeveGear που έχει ανατπύξει εκείνος και ανοίγουν το παιχνίδι που ονομάζεται Sword Art Online, το οποίο βασίζεται στο ομώνυμο ιαπωνικό anime και μυθιστόρημα. Οι παίκτες πρέπει να πολεμήσουν μέσα σε ένα μπουντρούμι 100 ορόφων για να ξεφύγουν από τον εικονικό κόσμο ενός τρελού επιστήμονα.

Η συσκευή είναι συνδεδεμένη με τρεις μονάδες εκρηκτικών φορτίων πάνω από την οθόνη που στοχεύουν στο μέτωπο των παικτών. Σε περίπτωση που ο παίκτης πεθάνει στο παιχνίδι, ο πομπός θα εκραγεί, εξαφανίζοντας το κεφάλι του ανθρώπου.

Ο Λούκι, ο οποίος ίδρυσε επίσης την Anduril, μια εταιρεία όπλων και άμυνας που έχει κερδίσει μεγάλα συμβόλαια με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, δήλωσε ότι τα εκρηκτικά φορτία στο ακουστικό είναι αυτά που χρησιμοποιεί συνήθως σε «διάφορα έργα», αν και δεν διευκρίνισε ποια είναι αυτά.

20297285

«Όταν εμφανιστεί η γνωστή οθόνη game-over, τα φορτία πυροδοτούνται, καταστρέφοντας αμέσως τον εγκέφαλο του χρήστη», έγραψε ο Λούκι στο blog του τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον Λούκι, ο δημιουργός της συσκευής «μπόρεσε να κρυφτεί από τους υπαλλήλους του, τις ρυθμιστικές αρχές και τους συνεργάτες κατασκευής συμβολαίων. Είμαι αρκετά έξυπνος τύπος, αλλά δεν μπορούσα να βρω τρόπο να κάνω κάτι τέτοιο να λειτουργήσει, όχι χωρίς να συνδέσω το headset σε γιγαντιαία κομμάτια εξοπλισμού».

Προς το παρόν, πάντως, μην ανησυχείτε, το ακουστικό δεν είναι διαθέσιμο για αγορά.

Πηγή: protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου