ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πρόστιμο στη Sony για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας

πρόστιμο-στη-sony-για-τα-ελλιπή-μέτρα-ασφα-292116

Η επίθεση από χάκερς που δέχτηκε η ιστοσελίδα της Sony Music Entertainment Α.Ε. στη χώρα μας έγινε η αιτία να επιβληθεί στην εταιρεία πρόστιμο δέκα χιλιάδων ευρώ από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αφού δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για να την αποτρέψει.

Παρότι μάλιστα επρόκειτο για την 8η επίθεση των χάκερς στο διαδικτυακό τόπο της πολυεθνικής εταιρείας διεθνώς, κάτι που γνώριζαν πολύ καλά οι υπεύθυνοι του ομίλου στη χώρα μας, εντούτοις δεν είχε υπάρξει καμία μέριμνα ως εκείνη τη στιγμή προκειμένου για να μη συμβεί ανάλογο περιστατικό στην Ελλάδα.

Η Αρχή καταλόγισε συγκεκριμένες ελλείψεις στα μέτρα ασφαλείας της εταιρείας για την αποφυγή τέτοιου είδους επίθεσης με αποτέλεσμα να παραβιαστούν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της.

Τα δεδομένα αυτά περιλαμβάνουν: όνομα χρήστη, ονοματεπώνυμο, εταιρεία, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμό τηλεφώνου, κωδικό πρόσβασης και ημερομηνία εγγραφής».

Στην απόφασή της πάντως η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αναγνωρίζει ότι οι υπεύθυνοι έλαβαν αμέσως μέτρα για την αντιμετώπιση του περιστατικού. «Ειδικότερα, όπως μνημονεύεται και στην απόφαση της Αρχής, ο διαδικτυακός τόπος κατέστη αμέσως ανενεργός , ενώ δόθηκε πλήρης πρόσβαση σε όλα τα αρχεία του διαδικτυακού τόπυ σε εξειδικευμένο συνεργάτη της μητρικής εταιρείας, ως πραγματογνώμονα, ο οποίος ανέλαβε να αναλύσει και να αξιολογήσει το περιστατικό.

Ο διαδικτυακός τόπος της εταιρείας παραμένει μέχρι τη στιγμή της παρούσης ανενενργός ,σε αναμονή της απόφασης της Αρχής και της εκ νέου υλοποίησής τους σε άλλη, πιο ασφαλή πλατφόρμα με βάση τις οδηγίες της μητρικής εταιρείας του ομίλου».

Σύμφωνα επίσης με την απόφαση της Αρχής, οι υπεύθυνοι της εταιρείας στην Ελλάδα προχώρησαν πάντως μετά το περιστατικό αυτό σε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την αντιμετώπιση παρόμοιων προβλημάτων στο μέλλον.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου