Καύσωνας: Ειδικοί προτείνουν έναν έξυπνο τρόπο για να δροσιζόμαστε τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού

Τελευταία ενημέρωση: 2022-08-20, 10:22:37
Καύσωνας: Ειδικοί προτείνουν έναν έξυπνο τρόπο για να δροσιζόμαστε τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού

Όλοι ξέρουμε πως όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία, κάτι που επηρεάζεται σημαντικά είναι ο βραδινός μας ύπνος. Μάλιστα, έχει αποδειχθεί πως η χρήση του κλιματιστικού δεν αποτελεί και την καλύτερη λύση στο πρόβλημα καθώς δυσχεραίνει την αναπνοή μας.

Έτσι λοιπόν, ο  σύμβουλος περιβαλλοντικού σχεδιασμού Nelson Lebo με έδρα τη Νέα Ζηλανδία μας προτείνει ένα εύκολο και αποτελεσματικό κόλπο που χρειάζεται μονάχα έναν ανεμιστήρα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την τεχνική του διασταυρούμενου αερισμού ή αλλιώς απεγκλωβισμού της θερμότητας. Το μόνο που πρέπει να κάνετε  είναι να περιστρέψετε τον ανεμιστήρα  180 μοίρες για να κοιτάει προς ένα ανοιχτό παράθυρο και να μην φυσάει απευθείας επάνω σας.

«Ο γενικός στόχος είναι να τραβήξετε τον ζεστό αέρα προς τα έξω ενώ αντλείτε ψυχρό αέρα όταν η εξωτερική θερμοκρασία πέσει κάτω από την εσωτερική θερμοκρασία. Οι ανεμιστήρες δεν χρησιμοποιούν σχεδόν καθόλου ρεύμα σε σύγκριση με τα κλιματιστικά» εξηγεί ο Lebo στο Lad Bible.

Για τον ίδιο αυτή η μέθοδος είναι πιο πρακτική από την τοποθέτηση του ανεμιστήρα μπροστά μας ενώ κοιμόμαστε, μια πρακτική που ξηραίνει τη μύτη και τους αεραγωγούς, ενώ μπορεί να ενοχλεί και λόγω του θορύβου.

in.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
4
=