ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Προφίλ με άλλο όνομα: To Facebook ετοιμάζεται για τη μεγάλη αλλαγή

προφίλ-με-άλλο-όνομα-to-facebook-ετοιμάζεται-γι-870481

Σε μια εξέλιξη που πιθανότατα θα ανακουφίσει εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, το Facebook ανακοίνωσε ότι σύντομα θα επιτρέπει στους χρήστες να συνδέουν έως και πέντε διαφορετικά προφίλ στον λογαριασμό τους, μια δυνατότητα που επιτέλους αφήνει περιθώριο περισσότερης ανωνυμίας.

Η μεγάλη αλλαγή θα «βοηθήσει τον κόσμο να προσαρμόσει την εμπειρία του βάσει των ενδιαφερόντων και των σχέσεών του» αναφέρει η Meta Platforms, ιδιοκτήτρια της πλατφόρμας, σε ανακοίνωσή τους. Οι χρήστες θα μπορούν για παράδειγμα να ποστάρουν διαφορετικές αναρτήσεις στις οικογένειες, τους φίλους ή άλλες ομάδες επαφών.

Παρόλα αυτά, η εταιρεία διατηρεί την απαίτηση να διατηρεί κάθε χρήστης μόνο έναν λογαριασμό στο Facebook. Ο χρήστης θα μπορεί να διαχειρίζεται τα επιπλέον προφίλ εφόσον συνδεθεί σε αυτό τον λογαριασμό.

Η νέα δυνατότητα προσφέρει στους χρήστες έναν επίσημο τρόπο να διατηρούν εν μέρει την ανωνυμία τους στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου, το οποίο πλέον συμβαδίζει με τις επιλογές που προσφέρουν το TikTok, το Twitter, ακόμα και το Instagram της ίδιας της Meta.

Στην ανακοίνωσή της, η Meta διευκρίνισε επίσης πως παραμένουν σε ισχύ οι κανόνες για την πλαστοπροσωπία ή άλλους παραπλανητικούς ισχυρισμούς ταυτότητας, κανόνες που θα εφαρμόζονται σε όλα τα προφίλ.

Εκπρόσωπος της εταιρείας, αναφέρει το Reuters, δήλωσε ότι η νέα λειτουργία δοκιμάζεται σε έναν αριθμό χωρών, τις οποίες όμως δεν κατονόμασε.

Παραμένει ασαφές πότε θα ισχύσει η αλλαγή στις υπόλοιπες αγορές.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου