ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ξενοδοχείο με θέα τα σύννεφα και κρεβάτια ανάμεσα σε καρχαρίες

ξενοδοχείο-με-θέα-τα-σύννεφα-και-κρεβά-305935

Η νέα πρόκληση της αρχιτεκτονικής κοινότητας αφορά στην ανέγερση κτιρίου μέσα στο νερό το οποίο θα περιλαμβάνει αιωρούμενες πισίνες και κρεβατοκάμαρες δέκα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας με εντελώς διάφανα τοιχώματα.

Το επιχειρηματικό δαιμόνιο των πλουσίων της Ντουμπάι ξεπερνά κάθε φαντασία. Μετά την κατασκευή συγκροτήματος νησιών που αναπαριστούν την υδρόγειο, το πιο ψηλό κτίριο στον κόσμο Burj Khalifa και το υπέροχο Ατλαντίς με ένα από τα θεαματικότερα υδάτινα πάρκα του κόσμου, έρχεται η υλοποίηση ενός μεγαλόπνοου σχεδίου με σκοπό την κατακόρυφη αύξηση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή.

Η σχεδιαστική ομάδα του Deep Ocean Technology (DOT) έχει αποφασίσει να δώσει στο «Water Discus Hotel» την όψη διαστημόπλοιου και οι γυάλινοι ανελκυστήρες του θα μεταφέρουν τους τουρίστες από την σκιά των υπέργειων φοινικιών στα βάθη της θάλασσας όπου θα βρίσκονται οι 21 υπερπολυτελείς κρεβατοκάμαρες.

Πάνω από το κρεβάτι θα βρίσκεται μια μεγάλη οθόνη την οποία θα χειρίζονται οι ένοικοι ώστε να ζουμάρουν στο σημείο της υποθαλάσσιας ζωής που τους έχει τραβήξει την προσοχή, είτε αυτό είναι ένας πεινασμένος καρχαρίας, είτε είναι ένας ήρεμος αστερίας.

Οι σχεδιαστές εγγυώνται ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας καθώς τα τοιχώματα θα αντέχουν την πίεση των τσουνάμι και των παλιρροιών ενώ σε περίπτωση μεγάλου κινδύνου ο υποθαλάσσιος δίσκος της κατασκευής ανεβαίνει με μια πολύ εύκολη λειτουργία στην επιφάνεια.

iefimerida.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου