ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ουκρανία: Νέα προειδοποίηση για ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις σε τράπεζες της Ευρώπης

ουκρανία-νέα-προειδοποίηση-για-ρωσικ-899671

Αύξηση των επιθέσεων σε πληροφοριακά συστήματα καταγράφει το τελευταίο διάστημα η γερμανική ρυθμιστική αρχή τραπεζών BaFin, η οποία προειδοποίησε εκ νέου για ενδεχόμενες ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Η BaFib έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για κίνδυνο επιθέσεων σε τράπεζες, όμως η τελευταία ανακοίνωσή της σηματοδοτεί κλιμάκωση της ανησυχίας, σχολιάζει το Reuters.

«Τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται επανειλημμένες επιθέσεις σε υποδομές Τεχνολογίας Πληροφοριών» προειδοποίησε η γερμανική αρχή.

Όπως ανέφερε, χωρίς να κατονομάζει τη Ρωσία, οι τελευταίες επιθέσεις βασίζονται στην τακτική DoS («άρνηση παροχής υπηρεσιών»), με την οποία οι χάκερ κατακλύζουν τους διακομιστές στόχους με αιτήματα σύνδεσης για να τους θέσουν εκτός λειτουργίας λόγω υπερβολικού φόρτου.

Η ανακοίνωση της BaFin έρχεται να προστεθεί στην ανάλογη προειδοποίηση που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις αρχές Φεβρουαρίου, λίγο πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Αξιωματούχοι είχαν αναφέρει τότε στο Reuters ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες πραγματοποιούν ασκήσεις ετοιμότητας.

Και στις ΗΠΑ, το πολιτειακό υπουργείο Οικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης προειδοποίησε τον Ιανουάριο για ενδεχόμενε ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις σε οικονομικά ιδρύματα.

Στη Βρετανία, το Κέντρο Εθνικής Κυβερνοασφάλειας κάλεσε τους μεγάλους οργανισμούς να ενισχύουν τις ηλεκτρονικές άμυνες λόγω της ουκρανικής κρίσης.

Πηγή: in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου