Η SpaceX θέλει να στείλει ανθρώπους στον Άρη πριν το 2030

Τελευταία ενημέρωση: 2022-05-19, 19:20:28
Η SpaceX θέλει να στείλει ανθρώπους στον Άρη πριν το 2030

H εταιρεία SpaceX του Έλον Μασκ συνεχίζει να εμμένει στον στόχο της για αποστολή ανθρώπων στον Άρη πριν το 2030. 

«Θα πρέπει να στείλουμε ανθρώπους στην επιφάνεια του Άρη, αυτή τη δεκαετία», δήλωσε στο CNBC η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της SpaceX, Γκουίννε Σότγουελ ενώ τόνισε ότι μπορούμε να στείλουμε ανθρώπους στο φεγγάρι, «νωρίτερα».

Πρόκειται για ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο δεν απέχει πολύ από τις εξαγγελίες του Μασκ τον Μάρτιο, όταν είχε δηλώσει ότι θα μπορούσαν να σταλούν άνθρωποι στον Κόκκινο Πλανήτη μέχρι το 2029. Ωστόσο, στο παρελθόν είχε υπάρξει ο στόχος για αποστολή ανθρώπων στον Άρη ακόμα και το 2024, πράγμα που δε φαίνεται πλέον αρκετά πιθανό.

Όσο για τη Σελήνη, η NASA έχει συνάψει σύμβαση με τη SpaceX για να χρησιμοποιήσει τον πύραυλο Starship της για να μεταφέρει τους αστροναύτες της αποστολής Artemis εκεί. Η εν λόγω αποστολή στον δορυφόρο της Γης αναμένεται περίπου το 2025. Σύμφωνα με τη Σότγουελ η επόμενη δοκιμαστική πτήση του Starship θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούνιο ή Ιούλιο.

Η διευθύνουσα σύμβουλος πρόσθεσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε ότι πιστεύει πως μια επιτυχημένη αποστολή χωρίς πλήρωμα στον Άρη θα μπορούσε να κινητοποιήσει τον ενθουσιασμό για την αποστολή ανθρώπων

«Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε μια παράδοση [φορτίου] στην επιφάνεια του Άρη και τότε οι άνθρωποι θα αρχίσουν να το σκέφτονται πιο σοβαρά. Μετά νομίζω ότι μέσα σε πέντε ή έξι χρόνια οι άνθρωποι θα δουν ότι αυτό θα είναι ένα ρεαλιστικό μέρος για να πάνε».

Πιθανές χρονιές για εκτόξευση ωφέλιμου φορτίου προς τον Άρη θεωρούνται με βάση τα τωρινά δεδομένα είτε τα τέλη του 2024 είτε το 2026. 

Με πληροφορίες από CNET

Πηγή: lifo.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
4
=