Ταχυδρομικά drone θα παραδίδουν την αλληλογραφία σε απομονωμένα νησιά της Βρετανίας

Τελευταία ενημέρωση: 2022-05-12, 19:05:16
Ταχυδρομικά drone θα παραδίδουν την αλληλογραφία σε απομονωμένα νησιά της Βρετανίας

Τα βρετανικά Βασιλικά Ταχυδρομεία παρουσίασαν φιλόδοξο σχέδιο για παραδόσεις αλληλογραφίας σε απομακρυσμένα νησιά με ελικοφόρα drone.

Η Royal Mail ελπίζει ότι, εντός των επόμενων τριών ετών, έως και 200 ταχυδρομικά drone θα εξυπηρετούν τα νησιά Σίλι έξω από την Κορνουάλη, τις Ορκάδες Νήσους, τις Εβρίδες και τα νησιά Σέτλαντ έξω από τη Σκοτία, αναφέρει το BBC.

Η εταιρεία πραγματοποιεί δοκιμές εδώ και καιρό και σχεδιάζει να αυξήσει τελικά τον στόλο της στα 500 αυτόνομα drone.

Πρώτα όμως θα πρέπει να δώσει άδεια η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία θα διαμορφώσει κανόνες για τη συνύπαρξη των drone με τα συμβατικά αεροσκάφη στον βρετανικό ουρανό.

Τα drone, τα οποία αναπτύχθηκαν από την εταιρεία Windracers, είναι σχετικά μεγάλα, με άνοιγμα φτερών 10 μέτρα και εμβέλεια 1.000 χιλιομέτρων. Χρησιμοποιούν δύο κινητήρες εσωτερικής καύσης και μπορούν να μεταφέρουν φορτία μέχρι 100 κιλά.

Όπως επισήμανε ο Κρις Πάξτον, επικεφαλής των δοκιμών της Royal Mail, τα drone δεν χρειάζονται μεγάλους διαδρόμους τροχοδρόμησης και μπορούν να προσγειώνονται ακόμα και σε χωράφια, αρκεί να είναι αρκετά επίπεδα.

Οι πτήσεις θα είναι αυτόνομες, ωστόσο τα αεροσκάφη θα παρακολουθούνται συνεχώς από πιλότους για την περίπτωση που χρειάζεται παρέμβαση από απόσταση.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
2
=