ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η κυβέρνηση της Κίνας θα σταματήσει να χρησιμοποιεί κάθε ξένη τεχνολογία εντός 2 χρόνων

η-κυβέρνηση-της-κίνας-θα-σταματήσει-να-902715

Θέλοντας να στηρίξει τις πολυάριθμες Κινεζικές εταιρίες τεχνολογίας, όπως οι Huawei, Xiaomi, Lenovo κ.α., καθώς και να είναι προετοιμασμένη για τυχόν μελλοντικές κυρώσεις από τη Δύση, η κυβέρνηση της Κίνας επανέλαβε αυτή την εβδομάδα τη διαταγή της να αντικατασταθούν εντός δύο ετών όλοι οι υπολογιστές και όλα τα λογισμικά ξένων χωρών που χρησιμοποιούνται από κυβερνητικές υπηρεσίες, καθώς και από όλες τις εταιρείες που υποστηρίζονται από το κράτος. Φυσικά, τη θέση τους θα πάρουν προϊόντα εγχώριας τεχνολογίας.

Σε ένα υποθετικό παράδειγμα, αν κάποιος κυβερνητικός οργανισμός χρησιμοποιεί υπολογιστές της αμερικανικής DELL, με Windows λογισμικό της αμερικανικής Microsoft, θα πρέπει να κάνει ας πούμε τη μετάβαση σε κάποιον υπολογιστή της Lenovo με άλλο λειτουργικό σύστημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg, πρόκειται για μια από τις πιο επιθετικές προσπάθειες του Πεκίνου να εξαλείψει την τεχνολογία που προέρχεται από εξωτερικό για τους βασικούς οργανισμούς του. Η διαταγή δόθηκε στις αρχές του Μαΐου και είναι πιθανό να οδηγήσει στην αντικατάσταση τουλάχιστον 50 εκατομμύριών υπολογιστών μόνο στο επίπεδο της κεντρικής κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση αυτή συνεχίζει την μακροχρόνια εκστρατεία της Κίνας να αντικαταστήσει κάθε εισαγόμενη τεχνολογία με τοπικές εναλλακτικές, ειδικά μετά τα ντόμινο των εξελίξεων από τις κυρώσεις σε εταιρείες όπως η Huawei που επηρέασαν σημαντικά τις τοπικές επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει την εξάρτησή της από γεωπολιτικούς αντιπάλους, όπως οι ΗΠΑ, για κάθε προϊόν τεχνολογίας, από τα chips, μέχρι τους servers και τα smartphones. Η κίνηση είναι πιθανό να επηρεάσει άμεσα τις HP και Dell, αφού είναι δύο από τις εταιρίες με τις καλύτερες πωλήσεις στη χώρα, μετά φυσικά από την Lenovo που έχει την πρώτη θέση.

Τέλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg, το εγχείρημα θα επεκταθεί αργότερα και στις επαρχιακές κυβερνήσεις και θα τηρηθεί επίσης χρονοδιάγραμμα δύο ετών.

Πηγή: unboxholics.com

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου