ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Meta του Mark Zuckerberg θα ανοίξει το πρώτο της φυσικό κατάστημα προϊόντων

η-meta-του-mark-zuckerberg-θα-ανοίξει-το-πρώτο-της-φυσικ-905213

Όπως ανακοίνωσε μέσα από το επίσημο blog της, η Meta σκοπεύει να ανοίξει το πρώτο της φυσικό κατάστημα μέσα στον επόμενο μήνα. Συγκεκριμένα, η εταιρία του Mark Zuckerberg βλέπει πιο σοβαρά από ποτέ το hardware, καθώς προσπαθεί να δώσει σάρκα και οστά στα πλάνα της για το metaverse και έτσι θα εγκαινιάσει το πρώτο “Meta Store” στις 9 Μάιου.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το κατάστημα θα βρίσκεται στο Burlingame της Καλιφόρνια κοντά στα κεντρικά γραφεία του Reality Labs τμήματος της Meta. Εκεί, οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές θα μπορούν να δοκιμάσουν και να αγοράσουν τα διάφορα VR headsets της εταιρίας, τα Ray-Ban Stories Smart Glasses, καθώς και τις διάφορες Portal συσκευές της για βίντεο-κλήσεις.

Η Meta επισημαίνει πως τα φυσικά της καταστήματα δεν έχουν σκοπό απλά να πουλάνε τα προϊόντα της, αλλά και να εκθέσουν περισσότερο κόσμο στις VR και AR τεχνολογίες. Έτσι, εντός των καταστημάτων θα υπάρχουν διάφορες επιδείξεις εμπειριών εικονικής πραγματικότητας, με μια τεράστια LED οθόνη που θα δείχνει το περιεχόμενο από συγκεκριμένα headsets που θα δοκιμάζουν οι επισκέπτες.

Μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook, ο Zuckerberg δήλωσε:

Το πρώτο κατάστημα της Meta ανοίγει στο Burlingame της Καλιφόρνια στις 9 Μαΐου! Μπορείτε να βιώσετε το Quest 2 και να προβάλετε την εμπειρία σε έναν μεγάλο τοίχο για τους φίλους σας. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε πώς τα προϊόντα μας συνδέουν τους ανθρώπους σήμερα και να αποκτήσετε μια αίσθηση για το τι έρχεται καθώς οικοδομούμε προς το metaverse.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως το αρχικό κατάστημα δε θα είναι τεράστιου μεγέθους – περίπου 139 τετραγωνικά μέτρα-, αλλά είναι μόνο η αρχή για τα πλάνα της Meta. Συγκεκριμένα, οι New York Times είχαν αναφέρει το περασμένο φθινόπωρο ότι η εταιρεία σκέφτεται να ανοίξει καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: unboxholics.com

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου