ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Android TV 13: Θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας της smart TV σας;

android-tv-13-θα-μειώσει-την-κατανάλωση-ενέργεια-851206

Έτοιμη να φέρει μια νέα έκδοση του Android TV, λίγο αφότου κυκλοφόρησε την τελική έκδοση του Android στην οποία θα βασίζεται το OS. Αν και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί το Android TV 13 από τη Google, γνωρίζουμε πως θα έρθει με εκτεταμένη υποστήριξη picture-in-picture και λειτουργία αναμονής χαμηλής κατανάλωσης.

Το Android TV υποστηρίζει ήδη τη λειτουργία picture-in-picture, με την προεπιλεγμένη αναλογία διαστάσεων 1,777778:1 για προβολή περιεχομένου 16:9. Οι προγραμματιστές, όμως, μπορούν να δημιουργήσουν παράθυρα PiP με aspect ratio μικρότερο από 1:2,39 ή μεγαλύτερο από 2,39:1, εάν απαιτείται. Με την έκδοση 13 θα μπορούν να δημιουργούν παράθυρα PiP μικρότερα ή μεγαλύτερα από αυτόν τον λόγο διαστάσεων.

Ακόμα, οι χρήστες θα μπορούν να προσαρτήσουν το πλαίσιο PiP παράλληλα με την κύρια δραστηριότητα, έτσι ώστε “και τα δύο παράθυρα να είναι εμφανή στον χρήστη”.

Παράλληλα, θα υπάρχει μια νέα “λειτουργία αναμονής χαμηλής κατανάλωσης” που προορίζεται για τηλεοράσεις Android. Όταν είναι ενεργή, θα απενεργοποιεί τα wakelocks και θα περιορίζει την πρόσβαση των εφαρμογών στο δίκτυο. Η δυνατότητα αυτή είναι πολύ έξυπνη αφού οι εφαρμογές δεν χρειάζεται να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ή να δημιουργούν περιττά wakelocks όταν η τηλεόραση είναι απενεργοποιημένη ή σε κατάσταση αναμονής. Αυτό θα πρέπει επίσης να οδηγήσει σε μείωση της χρήσης bandwidth και της κατανάλωσης ενέργειας.

Το Android TV 13 αναμένεται να ανακοινωθεί το Νοέμβριο.

Πηγή: techblog

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου