ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Metaverse: Συσκευή σας επιτρέπει να νιώσετε τον πόνο της εικονικής πραγματικότητας στην πραγματική ζωή

metaverse-συσκευή-σας-επιτρέπει-να-νιώσετε-το-851206

Μια ιαπωνική startup προσπαθεί να θολώσει τη γραμμή μεταξύ πραγματικότητας και εικονικής πραγματικότητας με τεχνολογία που επιτρέπει στον χρήστη να νιώθει τον πόνο που βιώνει μέσα στο metaverse στην πραγματική ζωή.

Η H2L Technologies, μια τεχνολογική εταιρεία που υποστηρίζεται από τη Sony και εδρεύει στο Τόκιο, παρουσίασε πρόσφατα ένα βραχιόλι που κάνει μικρά ηλεκτροσόκ κάθε φορά που ο χρήστης υφίσταται ζημιά που προκαλεί πόνο στο πολυδιαφημισμένο metaverse. Η συσκευή υποτίθεται ότι μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από αυτό, όπως να μιμηθεί μια σειρά από αισθήσεις, από το πιάσιμο μιας μπάλας μέχρι και ένα πουλί που τσιμπάει το δέρμα του χρήστη, καθώς και να μεταφέρει βάρος και αντίσταση. Όλα αυτά έχουν ως στόχο να κάνουν το metaverse αυτή την καθηλωτική εμπειρία που οι άνθρωποι και οι εταιρείες που συμμετέχουν στη δημιουργία του προωθούν τον τελευταίο περίπου χρόνο.

«Η αίσθηση του πόνου μας επιτρέπει να μετατρέψουμε τον κόσμο του metaverse σε έναν πραγματικό [κόσμο], με αυξημένα συναισθήματα παρουσίας», δήλωσε στους Financial Times η διευθύνουσα σύμβουλος της H2L Emi Tamaki.

«Συνειδητοποίησα ότι η ζωή είναι πολύτιμη και έτσι αποφάσισα να εργαστώ σε ένα νέο πεδίο στο οποίο ήθελα πραγματικά να εμβαθύνω, καθώς δεν υπήρχε κανείς που να κάνει έρευνα εκείνη την εποχή», δήλωσε το στέλεχος, προσθέτοντας ότι πίστευε ότι η απτική τεχνολογία θα απελευθέρωνε τους ανθρώπους από όλους τους περιορισμούς της γεωγραφίας, της φυσιολογίας και του χρόνου μέχρι το 2029.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου