ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Zuck Bucks: Το Facebook θα προσπαθήσει ξανά να φτιάξει ψηφιακό νόμισμα

zuck-bucks-το-facebook-θα-προσπαθήσει-ξανά-να-φτιάξει-33779

Πριν μερικά χρόνια το Facebook είχε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να φέρει στην αγορά το δικό του κρυπτονόμισμα, το Libra, ωστόσο το εγχείρημα δεν κατάφερε να ορθοποδήσει έπειτα από τα πιέσεις των αρχών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τελικά φαίνεται πως ο τεχνολογικός κολοσσός δεν παραιτείται και εξερευνά άλλα οικονομικά προϊόντα. Συγκεκριμένα, ένα νέο ρεπορτάζ του βρετανικού μέσου Financial Times επισημαίνει πως η Meta έχει στα σκαριά διάφορα σχετικά projects, μεταξύ των οποίων και ένα εικονικό νόμισμα, στο οποίο οι υπάλληλοι της εταιρίας αναφέρονται εσωτερικά ως τα “Zuck Bucks”.

Τα Zuck Bucks, λοιπόν, φαίνεται να δανείζονται το όνομά τους από τον ιδρυτή και επικεφαλής του Facebook, Mark Zuckerberg. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του μέσου δε θα είναι πιθανότατα κρυπτονόμισμα. Αντιθέτως, το Meta φαίνεται πως κλείνει προς την ιδέα των in-app tokens, τα οποία θα ελέγχονται εσωτερικά από την εταιρία, θυμίζοντας κατά κάποιον τρόπο τα νομίσματα που υπάρχουν στα βιντεοπαιχνίδια, όπως για παράδειγμα το Robux νόμισμα που χρησιμοποιεί το εξαιρετικά δημοφιλές Roblox.

Όπως το Roblox και τα NBA 2K, έτσι και άλλα παιχνίδια βγάζουν εκατομμύρια πουλώντας τα ψηφιακά τους νομίσματα στους παίκτες. Ενδεχομένως το Meta θα προσπαθήσει να μιμηθεί την επιτυχία τους στις δικές του social media πλατφόρμες, Facebook, Instagram, WhatsApp, κ.α.

Συγχρόνως, αξίζει να σημειωθεί πως η Meta δεν έχει αποστασιοποιηθεί πλήρως από τα blockchain προϊόντα. Αναλυτικότερα, οι Financial Times αποκαλύπτουν πως η εταιρεία εξετάζει επίσης και την προσθήκη χαρακτηριστικών δημοσίευσης και κοινής χρήσης NFTs στο Facebook. Ένα πιλοτικό πρόγραμμα αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στα μέσα Μαΐου, ενώ αμέσως μετά η Meta θα δοκιμάσει να επιτρέψει τη αποκλειστική συμμετοχή σε Facebook groups με βάση την ιδιοκτησία κάποιου NFT, ενώ πειραματίζεται και ένα πρόγραμμα για minting νέων NFTs.

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η εταιρία του Mark Zuckerberg πιστεύει τόσο στο metaverse που άλλαξε μέχρι και το όνομά της. Ενδεχομένως τα Zuck Bucks θα είναι ο τρόπος που οι χρήστες θα πληρώνουν και θα κάνουν συναλλαγές στην ψηφιακή πραγματικότητα του Meta.

Πηγή: unboxholics.com

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου