ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ρώσοι προγραμματιστές αναπτύσσουν το δικό τους Instagram μετά το μπλόκο στη Meta

ρώσοι-προγραμματιστές-αναπτύσσουν-τ-97041

Επιχειρηματίες και προγραμματιστές στη Ρωσία ετοιμάζονται να λανσάρουν κοινωνική εφαρμογή φωτογραφιών προκειμένου να καλύψουν το κενό που αφήνει το Instagram, το οποίο απαγορεύτηκε προ ημερών στη χώρα.

Το «Rossgram», η ρωσική απάντηση στο Instagram, λανσάρεται στις 28 Μαρτίου και θα προσφέρει πρόσθετες λειτουργίες όπως συνδρομητικό περιεχόμενο, αναφέρει το Reuters.

«Ο συνεργάτης μου Κίριλ Φιλιμόνοφ και η ομάδα προγραμματιστών μας ήταν ήδη έτοιμη για μια τέτοια τροπή των γεγονότων και αποφάσισαν να μην χάσουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το ρωσικό ανάλογο ενός δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου που αγαπούν οι συμπατριώτες μας» πόσταρε στο VKontante ο Αλεξάντερ Ζόμποφ, επικεφαλής δημόσιων σχέσεων της πρωτοβουλίας.

Την Δευτέρα, η ρωσική ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών Roskomnadzor μπλόκαρε την πρόσβαση στο Instagram μετά την απόφαση της ιδιοκτήτριας εταιρείας Meta να επιτρέψει στις εφαρμογές της αναρτήσεις που υποκινούν σε βία κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν και των ρώσων εισβολέων.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της εταιρείας, θα ήταν λάθος να εμποδίσει τους πολίτες της Ουκρανίας να «εκφράσουν την οργή και την αντίστασή τους απέναντι στις στρατιωτικές δυνάμεις που εισβάλλουν».

Αργότερα η Meta αναθεώρησε εκ νέου την πολιτική για τη ρητορική μίσους ώστε να απαγορεύει τις προτροπές για δολοφονία του Πούτιν.

H Ρωσία, η οποία είχε μποκάρει και το Facebook της Meta, ξεκίνησε έρευνα κατά της αμερικανικής εταιρείας με τους εισαγγελείς να ζητούν από τα δικαστήρια να τον χαρακτηρισμό της ως «εξτρεμιστικής οργάνωσης».

Τους τελευταίους μήνες, προσθέτει το Reuters, η Ρωσία επενδύει σε εγχώριες τεχνολογίες όπως το έξυπνο κινητό AYYA T1 που παράγει η κρατική Rostec.

Τον Νοέμβριο, η Gazprom Media παρουσίας την εφαρμογή Yappy ως ρωσικό ανταγωνιστή του TikTok.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου