ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Facebook: Απαγορευτικό σε ρωσικά κρατικά ΜΜΕ – Δεν θα μπορούν να προβάλλουν διαφημίσεις ως πηγή εσόδων

facebook-απαγορευτικό-σε-ρωσικά-κρατικά-μμε-129427

Το Facebook ανακοίνωσε ότι στο εξής μπλοκάρει τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης από το να αποκομίσουν έσοδα στην πλατφόρμα του, την ώρα που η εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία έφτασε στους δρόμους της πρωτεύουσας του Κιέβου.

«Πλέον απαγορεύουμε στα ρωσικά κρατικά μέσα να προβάλλουν διαφημίσεις ή να δημιουργούν έσοδα στην πλατφόρμα μας οπουδήποτε στον κόσμο». Αυτό δήλωσε στο Twitter ο Ναθάνιελ Γκλάιχερ, επικεφαλής της πολιτικής ασφαλείας του Facebook.

Η Meta ανακοίνωσε νωρίτερα την Παρασκευή ότι η Ρωσία αποφάσισε να «περιορίσει την πρόσβαση» και να «επιβραδύνει» τη λειτουργία του Facebook. Η Μόσχα κατηγορεί το αμερικανικό κοινωνικό δίκτυο ότι λογοκρίνει τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους Ρώσους πολίτες.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti μετέδωσε την Παρασκευή ότι η vl, ο κυβερνητικός φορέας που ρυθμίζει τις τηλεπικοινωνίες και το διαδίκτυο στη χώρα, εξέδωσε την εντολή και κατηγόρησε το Facebook ότι εμπλέκεται σε παραβιάσεις των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των Ρώσων πολιτών.

Το RIA Novosti δημοσίευσε την ανακοίνωση της Roskomnadzor στην επίσημη σελίδα του στο Telegram.

Το RIA Novosti και άλλα ρωσικά μέσα επικοινωνίας έχουν ήδη λάβει ειδοποίηση ότι «η δυνατότητα της σελίδας σας να αποκμίσει έσοδα είναι περιορισμένη λόγω παραβιάσεων στη δημιουργία εσόδων».

«Χθες, οι ρωσικές αρχές μάς διέταξαν να σταματήσουμε τον έλεγχο γεγονότων και την αναφορά περιεχομένου που δημοσιεύτηκε από τέσσερα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης», έγραψε σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της Meta, Νικ Κλεγκ. «Αρνηθήκαμε. Ως αποτέλεσμα, ανακοίνωσαν ότι θα περιορίσουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες μας».

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου