ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Virgin Galactic: Άνοιξε η πλατφόρμα για την προ-πώληση εισιτηρίων για το διάστημα

virgin-galactic-άνοιξε-η-πλατφόρμα-για-την-προ-πώλη-147205

Όσοι λάτρεις του διαστήματος (με την απαραίτητη οικονομική επιφάνεια βεβαίως) σπεύστε, καθώς λίγο νωρίτερα άνοιξε η πλατφόρμα για την πώληση εισιτηρίων της Virgin Galactic στην τιμή… ευκαιρίας των 450.000 έκαστο.

Βεβαίως, δεν χρειάζεται να καταβάλετε όλα τα χρήματα αμέσως, δεδομένου πως είναι βέβαιο πότε θα καταφέρετε να πετάξετε. Η εταιρεία του Ρίτσαρντ Μπράνσον απαιτεί μια προκαταβολή μόλις 150.000 δολαρίων, από τα οποία 25.000 είναι μη επιστρέψιμα.

Πάντως, υπάρχουν τρεις διαφορετικές επιλογές εισιτηρίων. Τα μεμονωμένα εισιτήρια, τα πακέτα ζευγαριών ή οικογενειών και βέβαια για τους… έχοντες δίδεται η δυνατότητα να κλείσεις αποκλειστικά μια ολόκληρη πτήση.

Σύμφωνα με τον CEO, Μάικλ Κολγκλάζιερ, η εταιρεία στοχεύει να διασφαλίσει τουλάχιστον 1.000 επιβάτες μέχρι τα τέλη της χρονιάς. Συνολικά από τα προηγούμενα χρόνια η Virgin Galactic έχει προ-κλείσει περίπου 600 θέσεις σε μελλοντικές πτήσεις σε τιμές της τάξεως των 200.000-250.000 δολαρίων, όμως το αυξημένο ενδιαφέρον ανεβάζει συνεχώς τις τιμές.

Χθες, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα ανοίξει από σήμερα την πλατφόρμα για την πώληση εισιτηρίων η μετοχή της επιδόθηκε σε ένα ράλι με άνοδο έως 32%, κοντά στα 10,74 δολάρια. Σήμερα, ωστόσο, χάνει κάποια από τα κέρδη αυτά σημειώνοντας πτώση κατά περίπου 9%. Συνολικά την προηγούμενη χρονιά η μετοχή είχε πέσει σημαντικά, συνολικά κατά 80%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας πως θα καθυστερούσε τις πρώτες εμπορικές πτήσεις για τα τέλη του 2022.

Αν και συγκεκριμένες ημερομηνίες δεν έχουν γίνει γνωστές, φαίνεται πως η εταιρεία παραμένει δεσμευμένη στη νέα εκτίμηση της για τα πρώτα ταξίδια από τα τέλη της φετινής χρονιάς, κάτι που δικαιολογεί το ενδιαφέρον για το σημερινό πωλητήριο. Το ταξίδι προς την ατμόσφαιρα θα διαρκέσει 90 λεπτά και οι επίδοξοι διαστημικοί τουρίστες –όσοι τουλάχιστον επιλεγούν- θα πρέπει προηγουμένους να ολοκληρώσουν μια πολυήμερη διαδικασία εκπαίδευσης.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου