ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΗΠΑ: Παραδόθηκε το πρώτο 3D εκτυπωμένο σπίτι σε οικογένεια της Βιρτζίνια

ηπα-παραδόθηκε-το-πρώτο-3d-εκτυπωμένο-σ-239512

Οικογένεια στην Πολιτεία της Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών παρέλαβε το πρώτο τρισδιάστατο εκτυπωμένο σπίτι από τον μη κυβερνητικό – κερδοσκοπικό οργανισμό Habitat for Humanity.

Το σπίτι 111 τ.μ. έχει τρία υπνοδωμάτια, δύο μπάνια και κατασκευάστηκε από σκυρόδεμα σε μόλις 12 ώρες, γεγονός που εξοικονομεί περίπου τέσσερις εβδομάδες σε σχέση με ένα κλασσικό σπίτι.

Η νέα ιδιοκτήτρια Έιπριλ Στρίνγκφιλντ αγόρασε το σπίτι μέσω του προγράμματος Habitat Homebuyer και μετακόμισε με τον 13χρονο γιο λίγες μέρες πριν τα Χριστουγέννων.

«Ο γιος μου και εγώ είμαστε τόσο ευγνώμονες», είπε η Έιπριλ Στρίνγκφιλντ σε συνέντευξη που μεταδόθηκε ζωντανά στη σελίδα του Habitat στο Facebook. «Πάντα ήθελα να αποκτήσω το δικό μου σπιτιού. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

«Κάθε θυγατρική της Habitat στη χώρα και παγκοσμίως πουλά σπίτι σε οικογένειες συνεργατών που έχουν χαμηλά έως μέτρια εισοδήματα», είπε η διευθύνουσα σύμβουλος της Habitat for Humanity Peninsula and Greater Williamsburg, Τζάνετ Β. Γκριν. Επισήμανε μάλιστα ότι «Πρέπει να έχουν και να διατηρούν καλό ιστορικό πίστωσης και να είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν μαζί μας».

Από την μεριά της η Έιπριλ Στρίνγκφιλντ δήλωσε ότι, «Είμαι ενθουσιασμένη που θα αποκτήσω νέες αναμνήσεις στο Γούλιαμσμπεργκ μέσα από το καινούργιο μας σπίτι. Που θα το νιώθω δικό μου και θα μπορώ να προσφέρω στο παιδί μου και στον σκύλο μας ένα κήπο που τόσο πολύ ονειρεύονταν για να παίξουν».

Το σκυρόδεμα που χρησιμοποιείται στην τρισδιάστατη κατασκευή του σπιτιού έχει πολλά μακροπρόθεσμα οφέλη, όπως η ικανότητα διατήρησης της θερμοκρασίας και αντοχή σε φυσικές καταστροφές, όπως ανεμοστρόβιλοι και τυφώνες.

Το σπίτι της Έιπριλ Στρίνγκφιλντ περιλαμβάνει επίσης έναν προσωπικό τρισδιάστατο εκτυπωτή που θα της επιτρέψει να επανεκτυπώσει οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί, «τα πάντα, από μια πρίζα μέχρι μέχρι τα πόμολα της ντουλάπας», είπε η Τζάνετ Γκριν.

Πηγή: CNN.com

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου