ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Τεστάρετε» τις γνώσεις σας στους Η/Υ

τεστάρετε-τις-γνώσεις-σας-στους-η-υ-334046

Τη διάθεση μιας νέας διαδικτυακής εφαρμογής για την αξιολόγηση των γνώσεων χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, με την ονομασία Skillage, ανακοίνωσε σήμερα η Microsoft. Με τον τρόπο αυτόν, η εταιρία εμπλουτίζει τις δράσεις της για την ενίσχυση του ψηφιακού αλφαβητισμού και την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων των νέων που αναζητούν εργασία.

Η πρωτοβουλία γίνεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ηλεκτρονικών Δεξιοτήτων (eSkills Week, στις 26- 30 Μαρτίου) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αποσκοπεί στην αφύπνιση του κοινού σχετικά με τη σημασία των ψηφιακών δεξιοτήτων στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον.

Η Microsoft προχώρησε σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Διεθνή Ένωση Telecentre- Europe στην ανάπτυξη και διάθεση της διαδικτυακής εφαρμογής Skillage (http://www.skillage.eu/), η οποία απευθύνεται κυρίως σε νέους. Το Skillage αποτελεί ένα εύχρηστο τεστ που μέσα από 15 ερωτήσεις αξιολογεί το επίπεδο γνώσεων και εξοικείωσης του ερωτώμενου με τη χρήση Η/Υ, βοηθώντας τον ταυτόχρονα να κατανοήσει ο ίδιος τις τεχνολογικές δεξιότητες που απαιτούνται στο σύγχρονο περιβάλλον εργασίας, αλλά και τη δυνατότητα του ίδιου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτές.

Οι ερωτήσεις αφορούν ποικίλα πιθανά εργασιακά καθήκοντα και καλύπτουν πέντε διαφορετικά πεδία δεξιοτήτων και συγκεκριμένα την ικανότητα πρόσληψης, την επικοινωνία, την παραγωγικότητα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οργάνωση/αρχειοθέτηση. Tα αποτελέσματα της αξιολόγησης του Skillage, ο ερωτώμενος μπορεί εύκολα να τα μοιραστεί με τις επαφές του μέσω κοινωνικών δικτύων, καθώς και να τα διαθέσει σε υποψήφιους εργοδότες, εφόσον το επιθυμεί.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σε συνολικά 12 ευρωπαϊκές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής. Στην Ελλάδα η πρωτοβουλία υλοποιείται με τη συνεργασία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), ο οποίος είναι ο εθνικός εταίρος της Πρωτοβουλίας eSkills Week 2012 στη χώρα μας. Τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας, θα αξιοποιηθούν, εξάλλου, για τη σύνταξη εκθέσεων σχετικά με το επίπεδο των ψηφιακών δεξιοτήτων των Ευρωπαίων πολιτών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου