ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αξεσουάρ που «προστατεύουν από το 5G» βρέθηκαν να εκπέμπουν ραδιενέργεια

αξεσουάρ-που-προστατεύουν-από-το-5g-βρ-250755

Κολιέ, βραχιόλια και άλλα αξεσουάρ που υποτίθεται πως «προστατεύουν» τους χρήστες από την ακτινοβολία των κινητών δικτύων 5G περιέχουν ραδιενεργά συστατικά και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται, προειδοποιούν οι ολλανδικές αρχές.

Η ολλανδική αρχή πυρηνικής ασφάλειας και ραδιολογικής προστασίας (ANVS) εξέδωσε προειδοποίηση για μια λίστα 10 προϊόντων που, ενώ υποτίθεται ότι προστατεύουν από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, εκπέμπουν τα ίδια επιβλαβή ιονίζουσα ακτινοβολία.

Η ιονίζουσα ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο DNA. Η ακτινοβολία που χρησιμοποιείται στα δίκτυα 5G δεν είναι ιονίζουσα και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι βλάπτουν την υγεία, έχει διαβεβαιώσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Παρά τις διαβεβαιώσεις, όμως, κεραίες κινητής τηλεφωνίας 5G έχουν δεχθεί επιθέσεις σε διάφορες χώρες.

Διαβάστε επίσης: Οι μισοί και πλέον Έλληνες φοβούνται τα δίκτυα 5G

Η λίστα της ANVS περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια μάσκα ύπνου με την ονομασία «Energy Armour, ακόμα και ένα ραδιενεργό βραχιόλι για παιδιά με την ονομασία Magnetix Wellness.

Το παιδικό βραχιόλι Magnetix Wellness σε εικόνα που δημοσιοποίησε η ANVS

Οι πωλητές των προϊόντων έχουν ενημερωθεί από την ANVS ότι η πώλησή τους απαγορεύεται και ότι οι αγοραστές πρέπει να ενημερωθούν.

«Σταματήστε να τα φοράτε, αφήστε τα κάπου με ασφάλειας και περιμένετε τις οδηγίες επιστροφής» συνέστησε η υπηρεσία στην ανακοίνωσή της.

Οι θεωρίες συνωμοσίας έχουν τροφοδοτήσει μια ολόκληρη αγορά συσκευών «anti-5G»: τον Μάιο του 2020 η Βρετανία έβαλε μπλόκο στις πωλήσεις ενός USB stick των 400 ευρώ, ενώ «αυτοκόλλητα κατά της ακτινοβολίας πωλούνται στο Amazon.

in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου