ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

WhatsApp: Πρόστιμο ρεκόρ 225 εκατ. ευρώ από την ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων

whatsapp-πρόστιμο-ρεκόρ-225-εκατ-ευρώ-από-την-ιρ-442477

Πρόστιμο ρεκόρ ύψους 225 εκατομμυρίων ευρώ επιβλήθηκε στην εφαρμογή WhatsApp του Facebook από την ανεξάρτητη ιρλανδική ρυθμιστική αρχή για παραβίαση των κανόνων προστασίας προσωπικών δεδομένων της ΕΕ, σύμφωνα με το CNBC.

Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι το WhatsApp δεν ενημέρωσε επαρκώς τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πώς συλλέγονται και χρησιμοποιούνται τα προσωπικά τους στοιχεία, καθώς και πώς η εφαρμογή μοιράζεται μέρος αυτών των δεδομένων με το Facebook.

Υποχρεώνει την πλατφόρμα, των περισσότερων από δύο δισ. χρηστών σε όλο τον κόσμο, να τροποποιήσει την πολιτική απορρήτου της καθώς και τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνεί με τους χρήστες, έτσι ώστε να συμμορφώνεται με τις ευρωπαϊκές διατάξεις περί απορρήτου.

Σε αυτό το πλαίσιο, η WhatsApp πιθανόν να χρειαστεί να επεκτείνει την πολιτική απορρήτου της, την οποία ορισμένοι χρήστες και εταιρείες έχουν ήδη επικρίνει ότι είναι πολύ μεγάλη και περίπλοκη.

Εκπρόσωπος της WhatsApp δήλωσε στο CNBC ότι η εταιρεία προτίθεται να ασκήσει έφεση στην απόφαση.

«Η WhatsApp δεσμεύεται να παρέχει ασφαλείς και ιδιωτικές υπηρεσία», δήλωσε. «Έχουμε εργαστεί στην κατεύθυνση της διασφάλισης της διαφάνειας και πληρότητας των πληροφοριών που παρέχουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι «διαφωνούμε με την απόφαση σήμερα όσον αφορά τις πληροφορίες στο πλαίσι της διαφάνειας που δώσαμε στους χρήστες το 2018 και οι ποινές είναι απολύτως δυσανάλογες».

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου