ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μπάρμπεκιου μέσω smartphone

μπάρμπεκιου-μέσω-smartphone-461154

Ξεχάστε τη σπάτουλα και τη λαβίδα: το πιο απαραίτητο αξεσουάρ για το επόμενο μπάρμπεκιου θα μπορούσε να είναι το τηλέφωνό σας.

Μερικοί από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ψησταριών και συσκευών μαγειρέματος εξωτερικού χώρου, όπως η Weber και η Traeger , πραγματοποιούν μεγάλες επενδύσεις στην τεχνολογία, δίνοντας έμφαση στις συνδεδεμένες συσκευές που προσπαθούν να κάνουν το ψήσιμο στη σχάρα ευκολότερο και πιο ευχάριστο.

Το μπάρμπεκιου και το ψήσιμο στο σπίτι είδαν μια τεράστια άνοδο εν μέσω της πανδημίας καθώς περισσότεροι άνθρωποι έμεναν στο σπίτι και μαγείρευαν σε αντίθεση με το φαγητό έξω.

Συσκευές αξίας άνω των 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων πωλήθηκαν μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου στις ΗΠΑ, αύξηση 5% σε σύγκριση με το 2020.

Το ψήσιμο στη σχάρα οδηγεί ορισμένους καταναλωτές να κοιτάξουν πέρα ​​από τις βασικές σχάρες ξυλάνθρακα ή προπανίου προς πιο προηγμένα προϊόντα, όπως καπνιστές, φούρνους πίτσας και σχάρες επίπεδης κορυφής.

Μία από τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις της Weber ήταν το Weber Connect Grilling Hub, το οποίο επιλέχθηκε ως το καλύτερο προϊόν συνδεδεμένης οικιακής χρήσης στην Έκθεση Consumer Electronics 2020. Ο ασύρματος διανομέας διαθέτει αισθητήρες θερμοκρασίας, ο οποίος συνδέεται σε μια εφαρμογή του τηλεφώνου και δίνει οδηγίες βήμα προς βήμα για το τέλειο ψήσιμο

«Σκεφτείτε το σαν οδηγό για την πλοήγησή σας στο γκριλ», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Weber, Chris Scherzinger, στο « Squawk on the Street » του CNBC νωρίτερα αυτόν τον μήνα. «Είναι μια τεχνολογική πλατφόρμα βασισμένη στο cloud με αλγορίθμους μαγειρέματος που βασίζονται στην 70ετή εμπειρία ψησίματος της Weber-καταλήγει στο τηλέφωνό σας, καθοδηγεί τον μάγειρά σας στη σχάρα σας, ελέγχει τη σχάρα σας, σας φέρνει τέλεια αποτελέσματα κάθε φορά. Είναι βασικά ένας μετασχηματισμένος, τύπος εμπειρίας ψησίματος ».

Ο Scherzinger υπαινίχθηκε επίσης άλλους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία θα μπορούσε να ενσωματωθεί στις σχάρες του Weber, όπως η παρακολούθηση της δεξαμενής προπανίου. Μια νέα σειρά ψησταριών που αναμένεται να αποκαλυφθεί αργότερα φέτος θα μετρήσει ενεργά το πόσο καύσιμο έχει απομείνει, στέλνοντας μια ειδοποίηση όταν μειώνεται και ακόμη και ενδεχομένως παραγγέλνει αυτόματα επαναπλήρωση.

Η εισαγωγή νέων εργαλείων ψησίματος θα βοηθήσει επίσης τη Weber να διαφοροποιήσει περαιτέρω τις ροές εσόδων της. Η εταιρεία ανέφερε έσοδα 963,3 εκατομμυρίων δολαρίων για το εξάμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, αύξηση 62% σε ετήσια βάση.

Η Traeger από την πλευρά της διαθέτει μια τεχνολογία που ονομάζει WiFIRE που επιτρέπει στους ψησταριές να ελέγχουν και να παρακολουθούν τη σχάρα τους μέσω της εφαρμογής της εταιρείας, ενός Apple Watch ή με φωνητικό έλεγχο μέσω της Amazon Alexa ή του Google Home. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε συνταγές μέσω της εφαρμογής Traeger και να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία «Make Now», η οποία θα εκτελέσει τον κύκλο μαγειρέματος της συνταγής στη συνδεδεμένη σχάρα.

«Αυτή η ημι-αυτοματοποιημένη εμπειρία μαγειρέματος αφαιρεί την αβεβαιότητα από την παρασκευή ενός νέου πιάτου και χαροποιεί τους ιδιοκτήτες της Traeger», ανέφερε η εταιρεία.

Το 2020, η Traeger ανέφερε έσοδα 545,8 εκατομμυρίων δολαρίων, από 363,3 εκατομμύρια δολάρια το 2019. Κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2021, είχε έσοδα 235,6 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 107% σε ετήσια βάση. Συνολικά, η εταιρεία λέει ότι πούλησε 2 εκατομμύρια ψησταριές στις ΗΠΑ μεταξύ 2016 και 2020.

ot.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου