ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Φτάνουν το 1 εκατομμύριο οι κάτοχοι κινητών στη Β. Κορέα

φτάνουν-το-1-εκατομμύριο-οι-κάτοχοι-κιν-374197

Δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα ή το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τις συσκευές που εμείς θεωρούμε δεδομένες

Μπορεί στις δυτικές χώρες να αντιστοιχεί ένα κινητό για κάθε κάτοικο, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και για τη Β. Κορέα. Στην απομονωμένη χώρα η εξάπλωση των κινητών τηλεφώνων είναι περιορισμένη. Παρά τα 20 εκατομμύρια των κατοίκων της, δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα ή το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τις συσκευές που εμείς θεωρούμε δεδομένες.

Τα κινητά άρχισαν να είναι διαθέσιμα στη Β.Κορέα στα τέλη του 2008. Υπεύθυνη για την κυκλοφορία τους ήταν η αιγυπτιακή εταιρεία Orascom Telecom και μέχρι τα τέλη του 2009 ο αριθμός των χρηστών τους δεν είχε ξεπεράσει τις 90,000. Παρόλα αυτά τον Δεκέμβριο του 2010 είχε φτάσει τις 430,000, ενώ εντός του 2011 είχε πλησιάσει τις 810,000.

Φυσικά υπάρχει μόνο μια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στη χώρα, η κρατική Koryolink ενώ οι συσκευές εισάγονται από την Κίνα. Τα τηλεφωνήματα προς το εξωτερικό είναι απαγορευμένα όπως βέβαια και η πρόσβαση στο Internet.

Πρόσφατα πάντως απαγορεύτηκε η χρήση των συσκευών για 100 ημέρες. Ο λόγος ήταν ο θάνατος του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ιλ και η κίνηση θεωρήθηκε απαραίτητη ως ένδειξη πένθους και τιμής προς τον εκλιπόντα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου