ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Γυναίκα πήγε στα δικαστήρια την Amazon και… δικαιώθηκε

γυναίκα-πήγε-στα-δικαστήρια-την-amazon-και-851005

Η Amazon μπορεί τελικά να θεωρηθεί υπεύθυνη για τα προϊόντα που πωλούνται στην υπηρεσία Marketplace, στην Καλιφόρνια τουλάχιστον.

Σε αυτό κατέληξε πρόσφατα το εφετείο της πολιτείας, ανατρέποντας την πρωτόδικη απόφαση του 2019 και κατακυρώνοντας τις αξιώσεις της πελάτισσας που έπαθε εγκαύματα τρίτου βαθμού όταν η μπαταρία για το laptop που αγόρασε από τη σχετική υπηρεσία της Amazon τυλίχθηκε στις φλόγες.

Η απόφαση μπορεί να έχει τρομακτικές συνέπειες για την Amazon, η οποία ισχυριζόταν εδώ και χρόνια ότι λειτουργεί απλώς ως ενδιάμεσος σε τέτοιες αγοραπωλησίες μεταξύ πελατών και τρίτων εταιριών.

Η πολιτική της την έσωζε από αξιώσεις, μέχρι τώρα τουλάχιστον. Και βέβαια είναι πλέον αντιμέτωπη με μια ομοβροντία μηνύσεων, καθώς η καταδικαστική απόφαση άνοιξε την πόρτα για τα δικαστήρια.

Η Angela Bolger αγόρασε μια μπαταρία για laptop από κάποια E-Life, μια πλασματική εταιρική οντότητα όπως αποδείχθηκε της Lenoge Technology Ltd., η οποία την απέστειλε μάλιστα σε συσκευασία με τα λογότυπα της Amazon. Λίγους μήνες μετά η μπαταρία εξερράγη.

Η πρωτόδικη απόφαση του 2019 έκρινε αθώα την Amazon για την αγοραπωλησία, το εφετείο δικαίωσε όμως την πελάτισσα. Η Amazon είναι τώρα υπόλογη απέναντι στον νόμο αν ένα προϊόν στην ιστοσελίδα της είναι ελαττωματικό, κατέληξε η νέα ετυμηγορία…

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου