ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Άσφαιρα πυρά…

άσφαιρα-πυρά-142706

Άσφαιρα πυρά…

Αν ορισμένοι νομίζουν ότι η κρίση του κορονοϊού προσφέρεται για αντιπολίτευση είναι οικτρά γελασμένοι. Οταν όλοι ομονοούν ότι η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες που μέχρι σήμερα επέδειξε ετοιμότητα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποδίδει εύσημα για το επίπεδο πρόληψης και ετοιμότητας είναι αν μη τι άλλο πολιτικά άστοχο να ακούς ορισμένους βουλευτές της αντιπολίτευσης στα τηλεοπτικά παράθυρα να κάνουν σπέκουλα. Πόσο μάλλον να πλειοδοτούν σε παροχές και μέτρα. Αν έχουμε μία ελπίδα να βγούμε από αυτό το σκοτεινό τούνελ με τις λιγότερες δυνατές απώλειες είναι μόνο με εθνική ομοψυχία. Οχι στα λόγια, αλλά εμπράκτως.

Β.Κ.

Περιστάσεις

Η Ευρωπαϊκή Ενωση οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να χαράξει κοινή γραμμή. Απαιτούνται επώδυνες μεν, γενναίες δε και απαραίτητες αποφάσεις το συντομότερο δυνατό. Ο ένας μετά τον άλλον Ευρωπαίοι ηγέτες μιλούν για «πόλεμο», αναφερόμενοι στην επέλαση της πανδημίας. Συνεπώς, στον πόλεμο απαιτούνται άμυνες, που στην προκειμένη περίπτωση μεταφράζονται σε οικονομικά μέτρα. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί μόνη της να αντέξει στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με τις οικονομίες και τις παραγωγές γονατισμένες. Αμοιβαία κατανόηση, κοινή δράση και άμεσες πρωτοβουλίες χρειάζονται τώρα περισσότερο από ποτέ, προκειμένου η Ευρώπη να σταθεί όρθια και να αποδείξει ό,τι χρόνια ολόκληρα προσπαθεί, πως είναι πράγματι Ενωση…

Β.ΚΑΡ

Συγκινητική αλληλεγγύη

Η χθεσινή εικόνα με Βολιώτες, που είχαν σχηματίσει ουρά και περίμεναν στο ψιλόβροχο να δώσουν αίμα, στο πλαίσιο της εθελοντικής αιμοδοσίας, η οποία πραγματοποιήθηκε έξω από τη μονάδα νόσου Αλτσχάιμερ Βόλου, στέλνει αισιόδοξα μηνύματα ως προς το μείζον θέμα της κοινωνικής αλληλεγγύης, που απαιτείται να επιδεικνύουν οι πολίτες, ειδικά σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που ζούμε τις τελευταίες εβδομάδες.

Η διάθεση για προσφορά αίματος παραμένει μεγάλη, παρ’ ότι υπάρχει φόβος για την πανδημία του κορονοϊού. Μεγάλες είναι, ωστόσο, και οι ανάγκες του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου, που πρέπει να καλύπτονται σε εβδομαδιαία βάση για πολίτες, οι οποίοι χρήζουν μετάγγισης. Οι Βολιώτες ανταποκρίνονται σε συγκινητικό βαθμό στις εκκλήσεις του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου.

Επειδή η κρίση του κορονοϊού δεν θα τελειώσει σύντομα, απαιτείται να συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε ανάλογη στάση, όσο θα το επιβάλλουν οι συνθήκες. Η κινητή μονάδα αιμοληψίας του Αχιλλοπουλείου βρίσκεται σε καθημερινή βάση σε διάφορα σημεία της πόλης, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται όσοι φοβούνται να μεταβούν στο Νοσοκομείο.

Γ.Λ.

Εκτεθειμένοι

Βρήκαν την ευκαιρία της καραντίνας λόγω κορονοϊού οπότε και ο περισσότερος κόσμος περνά πολλές ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επιχειρούν να δημιουργήσουν… στρατό κατά της αερορύπανσης.

Μολονότι τα στοιχεία είναι αδιαμφισβήτητα για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα με τον περιορισμό της ανθρωπογενούς δραστηριότητας λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, εκείνοι συνεχίζουν τον… χαβά τους.

Αναπαράγουν αντιεπιστημονικές στιγμιαίες μετρήσεις, από σταθμούς «φαντάσματα» για τις τοπικές αρχές, τους οποίους υποτίθεται ότι έχει εγκαταστήσει κινεζική ΜΚΟ και σπέρνουν τρόμο για την ατμόσφαιρα μέσα στον πανικό για τον νέο ιό, με άγνωστα… κίνητρα.

Η Επιτροπή Πολιτών είναι ήδη εκτεθειμένη στην τοπική κοινωνία με τα τοξικά fake news για τα απόβλητα της Φυλής. Τα στοιχεία τριών εγκεκριμένων και πιστοποιημένων σταθμών που λειτουργούν στην πόλη την εκθέτουν ξανά στην προσπάθειά της να παρουσιάσει τον Βόλο σαν θάλαμο αερίων, ποντάροντας στην άγνοια μεγάλης μερίδας πολιτών γύρω από το θέμα.

Ε.Χ.

Χρειάζεται προσοχή

Κανονική ήταν χθες το πρωί η κίνηση στον Βόλο σαν να μην υπάρχουν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις. Η πληρωμή μισθών και συντάξεων επανέφερε σε έναν βαθμό εικόνες της καθημερινότητας πριν η κρίση του κορονοϊού πλήξει τον Βόλο. Ωστόσο, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή για λόγους προστασίας. Αν καθυστερήσει μερικές μέρες η πληρωμή, δεν έγινε και τίποτα.

Κ.Μ.

Ερωτήματα

Αναγνώστης ρωτούσε προχθές τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ αν μπορεί να μετακινηθεί στο χωράφι του για να φροντίσει τα οικόσιτα ζώα. Οι μετακινήσεις εντός Νομού για τέτοιους απαραίτητους λόγους δεν απαγορεύονται. Η εφαρμογή του μέτρου περιορισμού των άσκοπων μετακινήσεων προκαλεί εύλογα ερωτήματα. Ομως, όλα τα θέματα αντιμετωπίζονται.

Κ.Μ.

Αναμονή

Σε φάση αναμονής αεροπορικές εταιρείες για πτήσεις λόγω πανδημίας, με τη θερινή περίοδο να βρίσκεται στον «αέρα» και τον κίνδυνο ακυρώσεων αφίξεων να είναι πλέον ορατός. Επιφυλακτικός εμφανίζεται ο αερολιμενάρχης Νέας Αγχιάλου Κώστας Ευσταθίου, ο οποίος, κληθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ να σχολιάσει τις εξελίξεις στο πεδίο του τουρισμού, εμφανίστηκε επιφυλακτικός, υπογραμμίζοντας ότι προς ώρας κανείς δεν μπορεί να κάνει ασφαλείς εκτιμήσεις.

Γ.Υ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου