ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα καλύτερα iPad games του 2011

τα-καλύτερα-ipad-games-του-2011-412359

Τα iPad της Apple έχουν εξελιχθεί σε ενδιαφέρουσες gaming συσκευές, αφού οι διάφοροι developers ασχολούνται ενεργά και κυκλοφορούν εξαιρετικά παιχνίδια. Ειδικά μάλιστα στο iPad 2 το οποίο έχει σημαντικά καλύτερο hardware από το προκάτοχό του, υπάρχουν τίτλοι που μπορούν να σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό βλέποντας τα γραφικά τους. Βέβαια, δεν είναι όλα τα παιχνίδια ίδια και καθώς το App Store είναι γεμάτο από χιλιάδες τίτλους είναι δύσκολο κάποιος να τους έχει όλους.

Δείτε τα 10 καλύτερα παιχνίδια του 2011 τα οποία πραγματικά αξίζει κάποιος να έχει στη συλλογή του εφόσον έχει iPad/iPad 2, καθώς θα του προσφέρουν εξαιρετικά πολλές στιγμές διασκέδασης. Μερικά από αυτά μπορεί να μην κυκλοφόρησαν το 2011 αλλά νωρίτερα, όμως στο ενδιάμεσο έχουν εμπλουτιστεί με νέες πίστες, ενώ άλλα, εξακολουθούν να βρίσκονται απλά στη κορυφή των προτιμήσεων των κατόχων iPad και ας είναι παλαιότερης κυκλοφορίας.

No 1: Dead Space

Τα πολλά λόγια είναι φτώχια για το Dead Space, αφού ο τίτλος της Electronic Arts είναι ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους ανεξαρτήτως πλατφόρμας. Το ότι θα κυκλοφορούσε βέβαια και στο iPad ήταν κάτι που δε το περιμέναμε, όμως η EA έκανε το θαύμα της και από τις αρχές του χρόνου το παιχνίδι είναι διαθέσιμο μέσω του App Store, χωρίς μάλιστα να έχουν γίνει ιδιαίτερα μεγάλες παραχωρήσεις όσον αφορά στο gameplay. Η ατμόσφαιρα του Dead Space παραμένει αυθεντική και το μόνο που χρειάζεται κάποιος είναι λίγος χρόνος για να συνηθίσει τον έλεγχο με τα soft buttons που εμφανίζονται στην οθόνη. Από εκεί και πέρα, αυτό που χρειάζεται ο παίχτης είναι γερά νεύρα, γιατί το Dead Space είναι φτιαγμένο για να τα φτάσει στα όριά τους.

No 2: Contre Jour HD

Ακόμα μια σχετικά πρόσφατη κυκλοφορία είναι το Contre Jour HD, ένας puzzle τίτλος που βασίζεται στη φυσική και έχει μόλις 1,5 μήνα ζωής, αλλά έχει ήδη κερδίζει το βραβείο Best Mobile Game της πρόσφατης έκθεσης Ε3 και βρέθηκε στη πρώτη θέση στο σχετικό chart του App Store. Το παιχνίδι εστιάζει σε ένα blob ονόματι Petit (το οποίο παραπέμπει στο Μικρό Πρίγκιπα « Le Petit Prince»). Σκοπός του παίκτη είναι να μετακινήσει το πρωταγωνιστή σε διάφορες περιοχές πάντα χρησιμοποιώντας την οθόνη αφής του iPad. Ο τίτλος κυκλοφόρησε περιλαμβάνοντας τέσσερα κεφάλαια των τεσσάρων levels το καθένα, με την ομάδα ανάπτυξης να έχει υποσχεθεί πως μέσω αναβαθμίσεων θα προσφέρει ακόμα περισσότερο gaming υλικό

No 3: Superbrothers: Sword & Sworcery EP

Το περασμένο Μάιο κυκλοφόρησε πρώτα για το iPad, το Superbrothers: Sword & Sworcery EP, ένα adventure παιχνίδι με μια εντελώς ξεχωριστή εικαστική προσέγγιση, αφού η ομάδα ανάπτυξης το έχει σχεδιάσει σαν να έχει βγει από τη δεκαετία του ’80. Παρόλο που σε κάποιους μπορεί, με μια πρώτη ματιά, να φανεί άσχημο, στη πράξη η ξεχωριστή αυτή απεικόνιση που προσφέρει είναι και ένα από τα βασικά του πλεονεκτήματα. Ο χειρισμός του είναι απλοϊκός και ταυτόχρονα ξεχωριστός. Στην οθόνη δεν υπάρχουν soft buttons με τη πρωταγωνίστρια να κινείται ακουμπώντας το δάχτυλό μας στην οθόνη και να οπλίζεται με το σπαθί της αξιοποιώντας το αξελερόμετρο και στρέφοντας το iPad κατά 90 μοίρες.

No 4: Infinity Blade II

Το πιο νέο, από πλευράς ημερομηνίας κυκλοφορίας, παιχνίδι που έχουμε στη δεκάδα μας δεν είναι άλλο από το μέχρι πρόσφατα πολυαναμενόμενο τίτλο της Epic Games, το Infinity Blade II. Το παιχνίδι έχει με διαφορά τα καλύτερα γραφικά που έχουμε δει σε τίτλο για συσκευή της Apple, με τους κατόχους του iPad 2 να μπορούν να θαυμάσουν τη καλύτερη έκδοση. Βασισμένο στην Unreal Engine 3, το Infinity Blade II είναι ένα εικαστικό αριστούργημα, δείχνοντας πως η πλατφόρμα της Apple μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική πρόταση για τους gamerw. Ο τίτλος είναι ένα action role playing παιχνίδι που βάζει το πρωταγωνιστή μας σε ένα φαύλο κύκλο μαχών, οι οποίες μεν επαναλαμβάνονται, ωστόσο όσο ο πρωταγωνιστής μας ανεβαίνει level και κερδίζει νέα όπλα, τελικά καταλήγουν να είναι διαφορετικές.

No 5: Angry Birds HD, Angry Birds Seasons HD, Angry Birds Rio HD

Αν μη τι άλλο, η σειρά Angry Birds είναι ίσως η γνωστότερη σειρά παιχνιδιών για τις συσκευές της Apple, με την ομάδα ανάπτυξης να έχει γίνει… πάμπλουτη, χάρη στη μεγάλη επιτυχία που έχουν γνωρίσει τα παιχνίδια της. Ουσιαστικά έχουμε τρεις διαφορετικούς τίτλους που βασίζονται στο ίδιο gameplay, με καθένα από αυτά να λαμβάνει χώρα και σε ένα διαφορετικό περιβάλλον. Ο developer κρατάει το ενδιαφέρον του παίκτη συνεχώς στα ύψη, αφού κυκλοφορεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα νέα επίπεδα μέσω δωρεάν αναβαθμίσεων, όπως για παράδειγμα έγινε πρόσφατα με την έκδοση 2.0 του αρχικού Angry Birds HD, η οποία κυκλοφόρησε στις 11 Δεκεμβρίου. Έτσι, στο πλαίσιο των δεύτερων γενεθλίων του τίτλου, προσέφερε 15 ακόμα επίπεδα καθώς και ανανεωμένα γραφικά.

No 6: Plants Vs Zombies HD

Το Plants Vs Zombies είναι ένα παιχνίδι που έχει κυκλοφορήσει σχεδόν σε κάθε πλατφόρμα, όμως η έκδοση για iPad είναι με διαφορά η καλύτερη, καθώς είναι και η μοναδική που προσφέρει πλήρως multitouch interface λειτουργίας. Για το iPad κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2010, όμως από τότε έχει αναβαθμιστεί αρκετές φορές προσφέροντας ακόμα περισσότερη διασκέδαση μέσα από την εμφάνιση δεκάδων mini games τα οποία ο παίκτης μπορεί να ξεκλειδώσει παίζοντας το story mode. Για όσους δε γνωρίζουν, ο τίτλος κατατάσσεται στη κατηγορία των tower defense, με τον παίκτη να έχει στη διάθεσή του δεκάδες διαφορετικά λουλούδια -το καθένα με τις δικές του ικανότητες επίθεσης ή άμυνας- και να καλείται να τα χρησιμοποιήσει σωστά για να αντιμετωπίσει τις ορδές των επίσης πολλών διαφορετικών ζόμπι.

No 7: Cut the Rope HD

Ακόμα ένα από τα πολλά puzzle games που είναι διαθέσιμα στο App Store είναι το Cut the Rope με την έκδοση για το iPad να είναι η καλύτερη χάρη στην ευκολία χρήσης. Το gameplay είναι απλό και κατανοητό, αφού αυτό που πρέπει να κάνει ο παίκτης είναι δώσει στο τερατάκι που έχει το κάθε level, την καραμέλα του. Για να το πετύχει αυτό, θα πρέπει να κόψει με το δάχτυλό του τα σκοινιά που το συγκρατούν και να εκμεταλλευτεί τα υπόλοιπα αντικείμενα που είναι διαθέσιμα στο εκάστοτε επίπεδο, όπως φούσκες που κάνουν τη καραμέλα να αιωρείται, εκτοξευτές αέρα και άλλα τέτοια έξυπνα αντικείμενα. Αν και ο τίτλος είναι παλαιότερος, η Chillingo τον έχει εμπλουτίσει με νέες πίστες, ώστε η διασκέδαση να μη σταματάει.

No 8: World of Goo HD

Ένα από τα πλέον επιτυχημένα indie games βρήκε και αυτό το δρόμο του στο iPad με το World of Goo να είναι μια απαραίτητη προσθήκη στη συλλογή κάθε κατόχου της συσκευής της Apple. Το interface του τίτλου έχει διαφοροποιηθεί έτσι ώστε να γίνεται πλήρη αξιοποίηση της δυνατότητας αφής και μπορούμε να πούμε ότι η συγκεκριμένη έκδοση είναι πολύ πιο βολικλη από αυτές που κυκλοφόρησαν για υπολογιστές και Wii. Το World of Goo είναι ένα παιχνίδι που βασίζεται στη φυσική και μας βάζει να δημιουργήσουμε τα κατάλληλα κατασκευάσματα με τα διαθέσιμα ανά πίστα goo balls, ώστε όσα απομένουν να μετακινηθούν προς τη σωλήνα σωτηρίας. Εφόσον ο απαιτούμενος αριθμός σωθεί, μπορούμε να περάσουμε στο επόμενο επίπεδο.

No 9: Fruit Ninja HD

Το απλοϊκό gameplay του Fruit Ninja HD το έκανε μια από τις πλέον επιτυχημένες προτάσεις στο χώρο του iPad gaming. Πρωταγωνιστής είναι το… δάχτυλό μας που παίζει το ρόλο σπαθιού. Με αυτό καλούμαστε να… τεμαχίσουμε τα δεκάδες φρούτα που εκτοξεύονται στην οθόνη του iPad, αλλά να αποφύγουμε τα υπόλοιπα αντικείμενα που επίσης εμφανίζονται στην οθόνη, όπως για παράδειγμα τις βόμβες. Όσο περισσότερο επιτυγχάνουμε το σκοπό, τόσο περισσότερα φρούτα πετάγονται στην οθόνη και τόσο ταχύτερα και προσεκτικότερα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το δάχτυλο-σπαθί μας. Το πλεονέκτημα που έχει ο κάτοχος iPad είναι φυσικά η μεγάλη οθόνη του, κάτι που βοηθάει ώστε το δάχτυλό μας να κινείται ευκολότερα

No 10: Scribblenauts Remix

Ένα από τα καλύτερα puzzle games που έχουν κυκλοφορήσει στο παρελθόν βρήκε πρόσφατα το δρόμο του στις iOS συσκευές, με το Scribblenauts Remix να αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη για τους απανταχού κατόχους iPad. Ο τίτλος βασίζεται στη δημιουργία αντικειμένων γράφοντας τις κατάλληλες λέξεις. Θέλουμε ένα όπλο για το χαρακτήρα μας; Γράφουμε gun και αυτό εμφανίζεται. Χρειάζεται ο ήρωας ένα ελικόπτερο για να περάσει τα εμπόδια της πίστας; Γράφουμε helicopter, αυτό εμφανίζεται, ο ήρωας μπαίνει μέσα και πετάει πάνω από τα εμπόδια. Το λεξιλόγιο που αναγνωρίζει το παιχνίδι είναι τεράστιο, αρκεί βέβαια ο παίκτης να γνωρίζει σχετικά καλά Αγγλικά, για να μπορέσει να το απολαύσει στο μέγιστο βαθμό

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου